Napi horoszkóp december 24.: a Rákok váratlan helyzettel néznek szembe, a Bakok mindenkinek megmutathatják, miféle tehetség van bennük

Borítókép: Napi horoszkóp december 24.: a Rákok váratlan helyzettel néznek szembe, a Bakok mindenkinek megmutathatják, miféle tehetség van bennük
Karácsonykor is üzentek a csillagok.

NAPI HOROSZKÓP DECEMBER 24.

KOS (március 21.–április 20.)

Teljesen másként tervezted a mai napot, mint ahogyan az alakul, egy számodra fontos személlyel szeretnél ugyanis találkozni, ám váratlan feladat hiúsíthatja meg a programot. Ne mondj le a találkozóról, igyekezz mihamarabb mindent megoldani, hidd el, ha sikerült pontot tenned az ügy végére, te is sokkal nyugodtabb leszel. Amennyiben eléggé érdekel az illető, nem fog gondot okozni az, hogy időt szakíts rá. Ne aggódj, még nincs minden veszve, karácsonykor nincs ilyesfajta lehetetlen!

BIKA (április 21.–május 21.)

Szép nyugodtan haladsz előre, nincs rajtad semmilyen nyomás, felszabadultan teszed a dolgodat, abszolút nem aggódsz a körülmények miatt. Fontos a nyugalom, egy bizonyos óvatosság azonban soha nem árt, mert akkor a benned levő egészséges feszültség nem engedi lankadni a figyelmedet. Sokan megirigyelhetnék a magabiztosságodat és a talpraesettségedet, hiszen te vagy az a személy, aki minden körülmények között tudja, hogy mit és miért kell tennie a katasztrófahelyzet elkerülése érdekében!

IKREK (május 22.–június 21.)

Egy bizonyos személy egyfolytában körülötted legyeskedik, mindenáron meg akarja mondani, mi az, amit nem jól csinálsz és ő mit tenne a helyedben. Téged ez roppant módon zavar, de nem szeretnéd megbántani, ezért próbálsz jó képet vágni a dologhoz. Nem kell azonban magadra erőltetned semmit, amit nem tartasz helyesnek, egyszerűen gondolj magadra és arra, hogy te nem azért vagy a Földön, hogy mások eszköze legyél. Éppen ezért kedvesen hozd az illető tudtára, hogy nem szükséges ennyire szorosan fognia a kezedet, mert pontosan tudod, mit és hogyan csinálj. Ne gondold, hogy bántani akar, és te is igyekezz a jobbik énedet elővenni, mert az egész nem ér annyit, hogy éppen karácsonykor veszekedjetek!

RÁK (június 22.–július 22.)

Váratlan helyzetek sorozata adódik, nincs időd gondolkodni, csak sodródsz az árral, ami kissé megrémít, nem tudod ugyanis, hogy baj nélkül megúszod-e a dolgot. A jövővel azonban nem is érdemes most foglalkoznod, arra koncentrálj, ami a jelenben történik és igyekezz minden helyzetet úgy megoldani, hogy a lehető legkevesebb hiba legyen benne. Nem olyan nagy baj az, ha elengedet magad, csak arra ügyelj, hogy a karácsonyt ne veszélyeztethesse semmi! Ha mindent sikerült befejezned, add át magad a szeretteidnek, az ajándékozásnak és az ünnep hangulatának!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Az utóbbi időben azt vetted észre, hogy valaki folyton befolyásolni próbál és te túl gyenge vagy ahhoz, hogy nemet mondj bármire. Noha roppant módon frusztrál a dolog, mégsem vagy elég határozott, hogy kiállj és a saját értékrendedet képviselve hozz olyan döntéseket, amelyek a te érdekeiket szolgálják. Ne feledd: a saját sorsodért csak magad felelsz, így tehát az is csak rajtad múlik, hogy a számodra legjobb utat választod-e, vagy inkább mások után kullogsz. A mai nap tökéletes alkalom arra, hogy megmutasd, mire vagy képes, s hogy nincs szükséged mások gyámkodására! Egy próbát megér: törj ki végre és cselekedj a saját érdekeidnek megfelelően!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Az az érzésed, hogy valaki egy bizonyos dologban segíteni próbál ugyan, de nem feltétlenül önzetlenül teszi. Minden szavából ugyanis az jön át, hogy csupán az érdek vezérli, neked pedig egyáltalán nem tetszik az, hogy az orrodnál fogva vezet. Gyorsan tedd világossá a számára, hogy neked erre egyáltalán nincs szükséged, s különben is megvan a magad baja. Ha nem érti, engedd el az illetőt! Ne hagyd, hogy mások elrontsák a szeretet ünnepét!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Hosszú ideje menetelsz előre, de nem látod, hol az út vége, meddig kell még gyalogolnod ahhoz, hogy meglásd végre a célvonalat. De most egyetlen dolog érdekeljen, az a sok-sok karácsonyi meglepetés, amellyel örömet szerezhetsz a szeretteidnek. Utána ráérsz majd gondolkodni, miként lépj tovább, visszafordulni azonban semmiképpen nem lenne értelme. Szóval most pihenj meg egy kicsit, s ne törődj a hétköznapi gondokkal. Egyébként meg mindjárt jobb kedvre deít, ha meglátod, mindenki mennyire boldog lesz az ajándékaid láttán. Ez talán ahhoz is erőt adhat, hogy az ünnepek után ismét nekifuss!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Komoly lépésre szántad el magad, amely eddigi életed talán egyik legnagyobb döntése lehet. Nem biztos azonban, hogy jól teszed, ha mindent egy lapra feltéve kockáztatsz, semmilyen ígéretes cél érdekében nem szabad ugyanis fejjel rohanni a falnak. Ehelyett sokkal okosabban teszed, ha leülsz és alaposan végiggondolsz mindent. Az ünnepek alatt lesz erre időt, így azt is felmérheted, miként cselekedj úgy, hogy minimálisra csökkentsd a kockázatot. Ha nem görcsölsz, még esetleg az is lehet, hogy sokkal többet kihozhatsz a dologból, mint amennyit eredetileg terveztél. Ne aggódj, végül minden úgy alakul, ahogyan szeretnéd, de csak akkor, ha okosan taktikázol!

NYILAS (november 23.–december 21.)

A jövődre gondolva szeretnél kiküszöbölni egy bizonyos problémát, hogy amikor arra kerül a sor, ne kelljen ezzel foglalkoznod. De nem biztos, hogy van értelme ennyire előreszaladni, mert így kevesebb figyelmet fordítasz a most megoldandó ügyekre. Szóval inkább egyelőre a jelenre koncentrálj, s a folyamatban lévő dolgaidat igyekezz gyorsan lezárni. Amúgy meg ma ne igazán törődj semmi mással, mint azzal, hogy a szenteste valamennyi szerettednek emlékezetes élmény maradjon!

BAK (december 22.–január 20.)

Eljött a megfelelő alkalom arra, hogy mindenkinek bebizonyíthattad, miféle tehetséggel áldott meg a sors, s most megmutathattad a kreativitást, ami benned van és azt, hogy pontosan tudod, miként kell sikerre vinni bizonyos dolgokat. A környezeted meglehetős elismeréssel fog ezután rád tekinteni, hisz a legmerészebb álmaikban sem merték volna gondolni, hogy mire is vagy képes. Most, hogy letettél valamit az asztalra, joggal sepred be az összes dicséretet, hiszen megdolgoztál a sikerért! Ünnepeld magad – és a karácsonyt –, de holnap szállj le ismét a Földre, hiszen újabb kihívások várnak rád!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Kezd minden puzzle a helyére kerülni, úgy érzed, végre sínen vannak a dolgaid. Most egy kicsit kifújhatod magad, dőlj hátra és gyönyörködj a művedben, hiszen teljesen felesleges továbbra is annyira görcsösen hajtanod. Szinte minden megy már magától, elégedetten adhatod át magad a pihenésnek, a kikapcsolódásnak, a felhőtlen ünneplésnek. Így készülnek a profik a karácsonyra!

HALAK (február 20.–március 20.)

Egészen idáig minden porcikáddal azon görcsöltél, hogy másoknak megfelelj, hogy mindenki arcára elégedett mosolyt varázsolj. Ez azonban roppant fárasztó, és időnként csak komoly erőfeszítések árán sikerül, s ez rengeteg energiát kivesz belőled. Éppen ezért ez az a pont, amikor mérlegelned kell, mi a prioritási sorrend: hogy végkimerülésig azért hajtasz, hogy mindenkinek megfelelj, vagy szakítasz az eddigi gyakorlattal és magadra is koncentrálsz egy kicsit. Mindenki a saját sorsának kovácsa, így érdemes elgoldolkodnod azon, mi a célravezetőbb: mások arcán akarod látni a mosolyt, vagy te magad is boldog akarsz lenni!