Napi horoszkóp december 20.: a Bikáknak kitartásra van szükségük, a Rákok maximalisták

Borítókép: Napi horoszkóp december 20.: a Bikáknak kitartásra van szükségük, a Rákok maximalisták Forrás: Getty Images
A csillagok mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak számodra, ne hagyd ki tehát a napi horoszkópodat!

NAPI HOROSZKÓP DECEMBER 20.

KOS (március 21.–április 20.)

Noha karnyújtásnyira vagy a célod elérésétől, valami azonban erőteljesen hátráltat és visszahúz, akadályozva abban, hogy átszakíthasd végre a célszalagot. Érdemes végiggondolnod, mi az, ami miatt nem nem tudsz haladni és amin változtatnod kellene ahhoz, hogy akadálytalanul megtehesd az utolsó métereket. Amennyiben nem találod a hibát, kérj segítséget, ne vesztegesd az időt arra, hogy hosszan elmélázol azon, hol kerülhetett porszem a gépezetbe. Nem szégyen az, ha tanácsot kérsz valakitől, aki nálad tapasztaltabbnak számít, senki nem mondta ugyanis, hogy egyedül kell megbirkóznod a feladattal. Ne aggódj, ettől még ugyanúgy a te érdemed lesz az eredmény, senki nem fogja elvenni tőled!

BIKA (április 21.–május 21.)

Bár a hétnek csak a harmadik munkanapjára ébredsz, mégis úgy érzed, nem fogsz tudni kitartani még két péntekig, mert mind fizikailag, mind lelkileg annyira kimerültnek érzed magad. Mivel azonban határidőre minden feladatoddal végezned kell, nem teheted meg, hogy karácsonyig szabadságold magad, hiszen akkor nem tudnál megfelelő eredményt produkálni, aminek kínos következményei lehetnek. Most már több munkát semmiképpen ne vállalj, viszont amit meg kell csinálni, azt ne halaszd tovább! Nyugi, már csak néhány nap, és itt az ünnep, amikor pihenhetsz végre!

IKREK (május 22.–június 21.)

Túl hamar szavaztál bizalmat valakinek, aki durván visszaélt vele, hatalmas csalódást okozva ezzel neked. Mielőtt azonban az egész világra megharagudnál emiatt az egyetlen ember miatt, gondold végig, miért történhetett így az egész, hol hibáztál, s mi vezetett ahhoz, hogy neked kell megfizetned a tanulópénzt. Ne gondold, hogy mindenki rossz lenne, de okulj belőle, és számíts arra – ami másokkal megesik –, hogy kígyót melengetsz a kebleden! Járj nyitott szemmel, hogy legközelebb könnyebben észrevedd, ha valaki ártani akar neked!

RÁK (június 22.–július 22.)

Maximalista lévén minden körülmények között a lehető legjobbra törekszel, nagyon fontos a számodra, hogy a munkádat a lehető legtökéletesebben végezd el. Éppen ezért amennyiben valami nem a terveidnek megfelelően alakul, hajlamos vagy lelkileg összeomlani, és akkor dühödben azonnal csapot-papot otthagysz. Rendkívül nehezen dolgozod fel a kudarcokat, és csak tovább rontasz a helyzeteden azzal, hogy másokon töltöd ki a haragodat. Érdemes azonban időnként leülni és higgadtan végiggondolni több lehetőséget is, s ha mégsem úgy sül el a dolog, ahogyan remélted, azt is el kell fogadni és úgy feldolgozni, hogy közben senkit ne bánts meg!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Pontosan tudod, mit szeretnél elérni, miközben abszolút mértékben tisztában vagy a saját képességeiddel is, s amit kitűztél magad elé, az túl nagy falatnak tűnik, ezért egyelőre visszatart a félelem attól, hogy nekivágj az útnak. Ám ha ezen nem tudsz úrrá lenni, soha nem fogsz sikereket elérni és maradandót alkotni. Érdemes elgondolkodnod azon, hogy továbbra is egyhelyben toporogva álmodozol – vagy erőt veszel magadon, összeszedet minden bátorságodat és belevágsz a nagy kalandba. Hidd el, nem fogod megbánni, ha cselekszel végre!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Bizonyos személyek olyan szerepbe próbálnak belekényszeríti, ami meglehetősen távol áll tőled. De te ezt semmiképpen ne tűrd el, s ne hagyd, hogy kivetkőztessenek önmagadból. Megvan neked a magad egyéniséged, nincs szükséged arra, hogy mások mondják meg, miként kellene viselkedned. Csupán azért, hogy valaki népszerűnek tartson, ne add fel a saját értékrendedet. Ha elfogadnak olyannak, amilyen vagy, rendben, ha azonban nem hajlandóak tudomásul venni, hogy nem vagytok egyformák, hagyd, hadd menjenek tovább a saját útjukon!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Általában nem vagy az az ember, aki megijed a saját árnyékától, ám ezúttal valami mégis rossz érzést kelt benned. Nem gondolod ideálisnak a körülményeket ahhoz, hogy most mutasd meg, ami benned van, sokkal inkább szeretnél a háttérben maradni. Amennyiben valóban így érzel, nem kell erőltednek semmit, nem kell mindenképpen hallatni a hangodat, várd meg, amíg elvonulnak a viharfelhők és újra megláthatod az élet napos oldalát. Bölcsen teszed, ha ezúttal tényleg visszavonulót fújsz és csendben maradsz!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Az életed során számos alkalommal csalódtál az emberekben, emiatt falat emeltél magad köré, amit igen nehéz áttörni ahhoz, hogy bárki közelebb kerülhessen hozzád. Így azonban rengeteg lehetőséget szalasztasz el, például olyan kapcsolatokat is, amelyek fontosak lehetnének a számodra. Érdemes lenne lebontani azt a bizonyos falat, és azoknak az embereknek mégis bizalmat kellene szavazni, akiket erre érdemesnek találsz. Nem kell mindenki előtt kitárulkozni, de legyél sokkal nyitottabb. Hidd el, megéri, mert így új barátokra tehetsz szert.

NYILAS (november 23.–december 21.)

Valaki a nemtetszésének ad hangot a hátad mögött veled kapcsolatban, csakhogy erről te is gyorsan értesülsz. Senki nem szereti, ha próbálják besározni, éppen ezért igyekezz te is csírájában elfojtani a dolgot. De azért légy óvatos, mert korántsem biztos, hogy igazából ki a szájról szájra terjedő pletyka forrása. Ezért először próbálj inkább tájékozódni. Ha végképp nem jársz sikerrel, az illetőnél finoman, de egyértelműen kérdezz rá, és ha valóban kiderül, hogy ő a ludas, határozottan hozd a tudtára, hogy ne szórakozzon a te becsületeddel, mert könnyen megbánhatja!

BAK (december 22.–január 20.)

Ma kifejezetten jól indul a napod, már reggel olyan impulzust kapsz ugyanis, ami alapvetően meghatározza a hangulatodat. Mindenkivel kedvesebb és megértőbb leszel, most egyszerűen nem akarod észrevenni a dolgok rossz oldalát. Kifejezetten jól érzed magad a bőrödben, nem törekszel sem jobbra, sem többre, elfogadod az életet úgy, ahogyan van, és nem frusztrál semmi. Időnként ilyesmire is szükség van, amikor apró dolgok is képesek annyira feldobni, hogy óriási lendületet kapsz! Élvezd ki ezt a helyzetet!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Akad egy személy a környezetedben, akivel kapcsolatban folyamatosan az az érzésed, hogy rád akarja erőlteti az akaratát, és a céljai eléréséhez csupán eszközként igyekszik felhasználni téged. Neked azonban megvannak a saját dolgaid, így inkább foglalkozz azokkal. Gyorsan állítsd le az illetőt, egyértelműen és határozottan add a tudtára, hogy átlátsz rajta, és nem fogsz soha úgy táncolni, ahogyan mások fütyülnek. Tedd világossá, hogy nem fogod másoknak kikaparni a gesztenyét!

HALAK (február 20.–március 20.)

Minél inkább igyekszel valakivel megértetni valamit, annál inkább azt kell észrevenned, hogy kezded feladni a saját értékrendedet. Ez azonban a lehető legrosszabb megoldás, mert nem jó nyomon jársz, ha elvtelenül próbálsz bárkit is a saját oldaladra állítani. Ha nem tudod meggyőzni, sokkal jobban teszed, ha inkább elengedet az illető kezét, s akkor nincs harag sem köztetek. Vedd észre végre, hogy csak az idődet vesztegeted, miközben fontos dolgok várnak még rád, és szükséged lesz azokhoz minden energiádra!