Napi horoszkóp december 15.: az Ikrek vállalják a véleményüket, az Oroszlánok nagy nyomás alól szabadulnak fel

Borítókép: Napi horoszkóp december 15.: az Ikrek vállalják a véleményüket, az Oroszlánok nagy nyomás alól szabadulnak fel Forrás: Getty Images
A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

NAPI HOROSZKÓP DECEMBER 15.

KOS (március 21.–április 20.)

Olyan tanácsot kapsz egy jó barátodtól, amit jól tudsz majd hasznosítani az élet szinre minden területén. Ez most kifejezetten jól jön, hiszen új kihívásokkal kell szembenézned, amelyek az első pillanatban elrettentenek, s minden eddigi bátorságod elszáll. Ne engedd azonban, hogy a félelmeid elhatalmasodjanak rajtad, hanem vedd fel a kesztyűt, s lépj bátran a szorítóba, különben jó ideig bánni fogod, ha esetleg megfutamodnál. Fárasztó lenne azonban úgy élni, hogy egyfolytában sajnálod magad az elszalasztott lehetőség miatt! Szóval inkább cselekedj!

BIKA (április 21.–május 21.)

Akad valaki a környezetedben, aki olyasmit vár el tőled, amire nem biztos, hogy fel vagy készülve és teljesíteni is tudod a kérését. Nem kell azonban a saját határaidat túllépve beleugrani mindenbe, csakis olyasmibe hagyd belerángatni magad, ami nem jelent megoldhatatlan kihívást. Különben csak kudarcot vallasz, az efféle csalódás pedig nem hiányzik neked, meg az ismerőseidnek sem. Éppen ezért határozottan mondd el annak, aki a lehetetlent várja el tőled, hogy nagyon sajnálod, de nem tudsz és nem is akarsz segíteni. Miért okoznál saját magadnak álmatlan éjszakákat?!

IKREK (május 22.–június 21.)

Állást kell foglalnod egy vitás kérdésben, hiszen nyilvánosan, sokak előtt kérik ki a véleményedet. Mivel azonban te általában konfliktuskerülő embernek tartod magad, nem is igen szeretsz ilyen szituációkba keveredni, mert tartasz attól, hogy esetleg még jobban összegabalyodnak a szálak – és te is kellemetlen helyzetbe kerülhetsz. Előfordulhat azonban, hogy – tetszik, nem tetszik –, mégis mondanod kell valamit, ezért most bátran merd vállalni a véleményedet, hiszen így kivívhatod mások elismerését, ugyanakkor a saját lelkiismereted is sokkal nyugodtabb lesz! Ne húzódj mindig a háttérbe!

RÁK (június 22.–július 22.)

Számodra kiemelten fontos ügyek alakulnak kedvezőtlenül, te pedig úgy érzed, nem nézheted tétlenül, ahogyan az eddig befektetett összes munka és energia egyszerűen kárba vesszen. Éppen ezért eljött az idő amikor a sarkadra kell állnod és közbe kell avatkoznod, hiszen korántsem biztos, hogy adódik egyhamar újabb alkalmad arra, hogy sikerre vidd azt, amiért hosszú ideje küzdesz. Hidd el, ha egyetlen határozott mozdulattal elvágod a gordiuszi csomót, szinte garantáltan el fogod érni a céljaidat! De ne hallgass a kéretlen tanácsadókra, ne hagyd magad letéríteni az útról, csak menj, amerre a női megérzésed visz!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Hosszú idő után végre felszabadulsz egy bizonyos nyomás alól, nem kell attól tartanod, hogy mikor üt be a krach, ezért kicsit kifújhatod magad. Most egy darabig ne vállalj nagyobb felelősséggel járó dolgokat, mert az utóbbi időben eléggé kimerített az, hogy rendkívüli erőfeszítéssel folyamatosan csúcsra kellett járatnod magad, s már a végkimerülés határán jársz. Éppen ezért most csak olyasmivel foglalkozz, amit élvezettel, a siker biztos reményében csinálhatsz. Időnként tudnod kell felengedni, ellenkező esetben semmi másról nem szól majd az életed, csak a frusztrációról!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Bizonytalan helyzetbe lavíroztad magad, de olyan lehetőséget kínál a sors, amely megoldást nyújthat és kirángathat a kátyúból. Ragadd meg az alkalmat, amely könnyen lehet, hogy csak egyszeri, s csupán a kivételes szerencsédnek köszönhető. Légy hálás ezért, és mielőbb tegyél pontot az ügy végére. Ha nem muszáj, akkor akkor ma már ne vágj bele semmilyen új munkába, hisz ez a dolog eleve rengeteg energiát kivett belőled. Pihend ki magad és gyűjts erőt a következő napokra!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Nem igazán szeretsz a komfortzónádból kilépni, s új helyzetekkel szembenézni, inkább biztonsági játékra törekszel annak érdekében, hogy semmiképpen ne vallj kudarcot. Ezúttal azonban nemigen van választásod, mert a főnökeid olyan feladattal bíznak meg, amely a számodra teljesen ismeretlen, ennek ellenére nem mondhatsz nemet. Hidd el azonban, minél inkább remeg a lábad, annál nagyobb eséllyel fogsz hatalmasat esni. Ha bízol magadban, megtalálod a megoldást, s a végén majd te is csodálkozni fogsz, hogy mennyire egyszerű volt a dolog, amelynek sokkal nagyobb volt füstje, mint a lángja!

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Ma olyan lehetőség kínálkozik, amit vétek lenne kihagyni, így tehát mindenképpen meg kell ragadnod az alkalmat, hogy végül olyan sikereket érhess el, amelyekben te sem mertél reménykedni korábban. Most csak erre összpontosíts, szedd össze a gondolataidat, legyél magabiztos és teljesítsd a küldetést. Mindenképp érdemes szem előtt tartanod azonban azt is, hogy kizárólag tisztességes eszközökkel küzdj, s akkor nem lesz lelkiismeret-furdalásod a végén. Ugyanakkor hozd ki magadból a lehető legtöbbet, mert akkor mondhatod majd, hogy minden tőled telhetőt megtettél a siker érdekében!

NYILAS (november 23.–december 21.)

A mai napon konfliktushelyzetbe kerülsz egy olyan dolog miatt, amihez semmi közöd, nem csináltál semmi rosszat, mégis rád akarják húzni a vizes lepedőt. Szóval neked kellene elvinni mások helyett a balhét. Szerencsére te sokkal intelligensebb vagy annál, minthogy felhúzd a kesztyűt és ringbe szállj egy felesleges cicaharcban. Teljes nyugalommal tölthet el az, hogy neked ebben az ügyben tökéletesen tiszta a lelkiismereted. Gondoskodj viszont arról, hogy a sértett felek mindenképp megtudják az igazságot, így vállalják azok a felelősséget, akiknek valóban van valami a fülük mögött! Miért tartanád mások helyett te a hátadat?!

BAK (december 22.–január 20.)

A mai napon fény derül valamire, amire korábban gondolni sem szerettél, s ami alapjaiban rengeti meg a biztos helyzetedet és ezzel együtt az önbizalmadat is. Bár most úgy látod, hogy eléggé nagy bajban vagy, azért azt be kell látnod, mégis jobb, hogy most derült ki a dolog, hisz ma még van lehetőséged változtatni – és egy másik úton elindulni. Ne arra figyelj, hogy ez milyen negatív hatással lehet rád, sokkal inkább arra, hogy mit tanulhatsz ebből, amit később egy hasonló szituációban fel tudsz majd használni. Gondolj bele, ilyen kellemetlen tapasztalatokra is szükség van ahhoz, hogy sikeressé válhass az élet minden területén!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Kissé csalódottan kell tudomásul venned, hogy a környezeted nem vesz komolyan, annak ellenére sem, hogy elég sok mindent letettél már az asztalra, számos alkalommal bizonyítottad a rátermettségedet, illetve olyan tudással rendelkezel, amellyel mások nem. Ne hagyd, hogy elnyomjanak, állj ki magadért és mutasd meg mindenkinek, milyen határozott is tudsz lenni, ha arról van szó, hogy emberszámba vegyenek. Joggal követeled, hogy bizonyos helyzetekben te is ugyanolyan lehetőségeket kapj, mint a többiek. Nem kell álszerénynek lenned, hiszen éppen elégszer megmutattad már, hogy mire vagy képes.

HALAK (február 20.–március 20.)

Teljesen biztos vagy benne, hogy kifogástalanul teszed a dolgodat, éppen ezért úgy gondolod, nem csúszhat semmiféle hiba a számításaidba, és szinte csukott szemmel mész az úton. Így viszont nem fogod észrevenni azokat a váratlan akadályokat, amelyek hirtelen felbukkannak előtted. A sikerhez tényleg elengedhetetlen a magabiztosság, de ne feledd, hogy az önhittség más dolog. Ha nem koncentrálsz a feladataidra, azzal borítékolod a kudarcot, mert az kevés lehet, ha te hiszel magadban. Ahhoz, hogy sikereket érhess el, folyamatosan tenni is kell valamit. Nyisd ki a szemed végre és cselekedj, amíg lehet! A győzelem rajtad is múlik, ne bízz mindent feltétlenül a külső körülményekre!