Napi horoszkóp december 14.: a Rákok pontot tesznek valaminek a végére, az Oroszlánok új élményekkel gazdagodhatnak

Borítókép: Napi horoszkóp december 14.: a Rákok pontot tesznek valaminek a végére, az Oroszlánok új élményekkel gazdagodhatnak Forrás: Getty Images
Ma is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra.

NAPI HOROSZKÓP DECEMBER 14.

KOS (március 21.–április 20.)

Minden erővel próbálsz a szőnyeg alá söpörni egy számodra kellemetlen dolgot, még mielőtt a környezeted tudomást szerezne róla, ezzel azonban csak azt éred el, hogy akkor fog kibukni az egész, amikor nem is számítasz rá, s emiatt nem biztos, hogy felkészülten fogsz reagálni. Érdemes mérlegelned, hogy vállalod mások előtt is a tévedésedet, és emiatt alakult úgy a helyzet, ahogyan, vagy inkább a végsőkig titkolózol azzal az állandó kockázattal a fejed felett, hogy bármikor fény derülhet mindenre. Lásd be, sokkal jobb tiszta lelkiismerettel, egyenes derékkal élni, mintsem örökké ködösíteni. Egyszer kell csak túlesned rajta, utána mázsákkal könnyebb lesz a lelked!

BIKA (április 21.–május 21.)

Rendkívül görcsösen vágysz valamire, s közben nem veszed észre, hogy illúziókat kergetsz. Sokszor nehéz beletörődni, ha valami elérhetetlen, ám azt érdemes megtanulnod, hogy sokkal jobb még azelőtt elengedni el bizonyos dolgokat, mielőtt nagyon beleélhetnéd magad. Próbálj racionálisabban látni különböző helyzeteket, nem biztos ugyanis, hogy az álmodozás mindig célravezető. Ez jó dolog, néha szükség is van rá, de ami nyilvánvalóan nem megy, arra nem érdemes az időt pazarolni!

IKREK (május 22.–június 21.)

Úgy érzed, most kezd kijönni rajtad az elmúlt hetek eszeveszett rohanásának összes fáradtsága, egyszerűen olyan kimerült vagy, hogy egyhuzamban tudnál aludni akár egy egész hetet is. A mai napra ne vállalj nagyobb munkát, foglalkozz egy kicsit saját magaddal, például egy jó kis masszázs csodákra képes. Ne hagyd, hogy bárki eltérítsen ettől a szándékodtól, hiszen te voltál az, aki topon volt, itt az ideje tehát átadni másnak a stafétabotot! Most dőlj hátra, mert megérdemelsz egy kis nyugalmat!

RÁK (június 22.–július 22.)

Rendkívül súlyos teherként nehezedett rád egy, a múltadban történt kellemetlen esemény, amelyből akkor kétségbeesésedben kimenekültél, így nem sikerült lezárnod a dolgot. Ezúttal azonban az élet kényszeríti rá, hogy ismét elővedd és foglalkozz vele, mert a múltad visszaköszön. De ne ess kétségbe, s nem is kell világgá kürtölnöd semmit, de tegyél meg mindent azért, hogy mihamarabb tényleg pont kerülhessen az ügy végére, és ne lehessen hatással sem a jelenlegi, sem a jövőbeli életedre! Jobb, ha a saját lelkiismereted miatt is így cselekszel!

OROSZLÁN (július 23.–augusztus 23.)

Unod a szürke hétköznapokat és olyasmin töröd a fejed, ami véget vet az egyhangúságnak és ami új lendületet ad végre. Emiatt egészen extrém kalandokon is töröd a fejed, ám arra érdemes figyelned, hogy maradj a realitások talaján. Nincs azzal probléma, ha feszegeted a határaidat, ha kimozdulsz a komfortzónádból, de csak óvatosan! Kizárólag olyasmire vállalkozz, ami tényleg sikerélményekkel kecsegtet, szóval semmiképpen ne fuss fejjel a falnak!

SZŰZ (augusztus 24.–szeptember 23.)

Nem úgy haladnak a dolgaid, ahogyan azt szeretnéd, ami eléggé frusztrál, nincs már meg benned az a lelkesedés, ami annak előtte volt. Amennyiben elég fontos azonban számodra az a cél, amit kitűztél magad elé, érdemes elgondolkodnod és mérlegelned, hogy min kellene változtatnod ahhoz, hogy sikerre vidd az ügyet, és olyan tempóban haladhasson minden, ahogyan azt korábban elképzelted. Ha most azt mondod, hogy elég volt és hátat fordítasz a dolognak, valószínűleg hosszú ideig bánni fogod, hogy nem volt benned elegendő kitartás. Ezért ha szükségét látod, inkább pihenj meg rövid időra, hogy aztán erőtől duzzadva ismét belevethesd magad a munkába!

MÉRLEG (szeptember 24.–október 23.)

Igencsak bosszant, hogy van valaki a környezetedben, aki mindenáron bele szeretne szólni az ügyeidbe, állandóan tudálékoskodik, te pedig a legszívesebben elküldenéd a fenébe, ám eddig sikerült türtőztetni magad. A hirtelen meggondolatlanul kimondott bántó szavak helyett azonban érdemes végiggondolnod a helyzetet, s inkább csak finoman hívd fel az illető figyelmét arra, hogy magad is pontosan tudod, melyik ösvényen kell haladnod. Soha ne feledd, ha arrogánsan elutasítasz valakit, aki nem is biztos, hogy rosszat akar, azzal csak kellemetlen helyzetbe sodorhatod magad.

SKORPIÓ (október 24.–november 22.)

Hosszú idő után úgy tűnik, jó úton haladsz a siker felé, minden sínre került, a szerelmi életed is úgy alakul, ahogyan szeretnéd, s úgy látod, semmi nem zavarhatja meg ezt az idilli állapotot. Mielőtt azonban végképpp elszállnál, ne feledd, hogy a saját boldogságod rajtad is múlik, s ezért tegyél meg minden tőled telhetőt, dolgozz a sikerért, és minden egyes nap légy hálás azért, mert jól alakulnak a dolgaid. És soha ne felejts el, hogy egy kapcsolat mindig két emberen múlik, így neked is bele kell adnod apait-anyait! Hajrá!

NYILAS (november 23.–december 21.)

Akad valaki a környezetedben, aki a nemtetszésének olyan módon ad hangot, amit te kifejezetten sértőnek találsz. Mivel ez a stílus számodra teljesen elfogadhatatlan, igyekezz határozottan, de semmiképpen nem bántó módon megértetni az illetővel, hogy ilyen vitához te nem vagy megfelelő partner, nem akarsz ugyanis hozzá hasonló mélységekbe süllyedni. Ne ítélj azonban elhamarkodottan, mert talán csak rossz napja van, így nem biztos, hogy szándékos volt a bántó megnyilvánulás. Ám ha mégsem erről, hanem valamilyen súlyos jellemhibáról lenne szó, ne foglalkozz tovább a dologgal, hiszen annyi értékes emberrel vagy körülvéve, így nem kell senkitől eltűrnöd az alpári hangnemet.

BAK (december 22.–január 20.)

Ma váratlan akadályokba ütközöl, emiatt veszélybe kerül az általad elvárt eredmény is. Ne rettenj meg azonban egy kisebb bukkanótól, hisz a gátfutók sem kerülik ki a gátat. Tekints úgy erre a helyzetre, mint egy izgalmas kihívásra, s ha bízol magadban, biztosan képes leszel megküzdeni vele. Ha viszont azonnal nyúlcipőt húzol és megfutamodsz, az hosszú időre rányomja majd a bélyegét az egész életedre. Ha meghátrálsz, a gyávaságod miatt jó ideig lelkiismeret-furdalásod lesz, ezért inkább vegyél egy nagy levegőt és állj bele két lábbal a dologba! Hajrá!

VÍZÖNTŐ (január 21.–február 19.)

Mások értékrendje szerint próbálod élni az életedet, miközben te is tudod, hogy nem ez a helyes út. Így el kell döntened, hogy a szíved szerint mit választanál. Amennyiben úgy véled, hogy a saját elveid szerint kell cselekedned, állj a sarkadra, és közöld határozottan mindenkivel, hogy többé nem vagy hajlandó senki akaratának alávetni magad. Hidd el, maradandót csak úgy tudsz alkotni, ha soha nem adod fel önmagadat, s nem az vezet, hogy megfelelj másoknak!

HALAK (február 20.–március 20.)

Parázs vitába keveredsz valakivel, aki számon akar kérni valamit rajtad, amihez semmi köze, és ez téged rettentően felháborít. Mivel nem tartozol senkinek elszámolással, nem is érdemes emiatt felhúzni magad. Arra meg végképp semmi szükség, hogy hirtelen dühödben olyasmit mondj, ami megmérgezheti a kapcsolatotokat, ezért sokkal bölcsebben teszed, ha megőrzöd a hidegvéredet és higgadtan elmagyarázod az illetőnek, hogy nem gondolnád, hogy magyarázattal tartozol neki, de ha már itt tart a dolog, szívesen beszélgetsz vele. Tartsd azonban szem előtt, hogy nem kell a legbensőbb titkaidat is kiadnod csak azért, mert valakit hajt a kíváncsiság.