Napi horoszkóp december 10.: a Bikák tudatosan tervezik a jövőt, a Rákok hasznos tanácsot kapnak

Borítókép: Napi horoszkóp december 10.: a Bikák tudatosan tervezik a jövőt, a Rákok hasznos tanácsot kapnak
A hét első napján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz a csillagok ismét üzentek!

NAPI HOROSZKÓP DECEMBER 10.

KOS (március 21-április 20)

Rendkívül nehezedre esik elkezdeni a hetet, fél lábbal ugyanis még a hétvégi pihenésed éled, épp ezért nem is olyan lendülettel futsz neki a rád bízott feladatoknak, mint amilyet elvárnak tőled, illetve Te, magad is érzed, hogy ebből bizony sok jó nem fog kisülni. Próbáld összeszedni magad, rendezd a gondolataid és arra összpontosíts, hogy fáradtságod a legvégén a legkevésbé sem fogja érdekelni a körülötted tevékenykedőket, épp ezért nem lesz nekik elegendő magyarázat, hogy a lelkedben még mindig szünnap van. Meg tudod csinálni, csupán csak némi akaratot kell magadra erőltetned hozzá! Hajrá!

BIKA (április 21-május 21)

Abszolút tudatosan tervezed a jövődet, szeretnéd ugyanis, ha minden úgy menne, ahogyan az a számodra a legkedvezőbb. Most van lehetőséged befolyásolni a folyamatokat és a saját szempontjainak megfelelően alakítani az eseményeket. Használd ki ezt a ritka pillanatot, s ne vesztegess el egyetlen percet sem! Rendelkezel megfelelő tudással, tapasztalattal és tehetséggel ahhoz, hogy a helyzetet a magad javára fordítsd, ami a jövőd szempontjából sem közömbös!

IKREK (május 22-június 21)

Van valaki az ismerőseid között, akin segíteni szeretnél, ám ő – teljesen félreértve a helyzetet – igencsak rossz néven veszi ezt, s meglehetősen arrogánsan utasít el. Egyértelmű, hogy ugyanazt a szituációt teljesen másként ítélitek meg, de tedd világossá: te nem az ellenfél csapatában játszol, hanem tényleg szeretnéd, ha az illető is végre sikereket érhetne el. S vedd figyelembe azt is, hogy az indulatos fellépése talán nem neked szól, hanem egyszerűen csak belefáradt a véget nem érő vesszőfutásba. Ne haragudj ezért rá, inkább biztosítsd róla, hogy mindenben számíthat rád! Hidd el, előbb-utóbb értékelni fogja!

RÁK (június 22-július 22)

Olyan tanácsot kapsz egy jó barátodtól, amit hasznosítani tudsz majd az élet szinte minden területén. Ez most kifejezetten jól jön, hiszen új kihívások várnak rád, amelyek az első pillanatban visszarettentenek, elhagy minden bátorságod, emiatt pedig nem is mersz szembenézni a dolgokkal. Ne engedd azonban, hogy a félelem elhatalmasodjon rajtad, mert ha megbénulsz, nemigen jutsz egyről a kettőre. Utána meg bánhatod, hogy milyen lehetőségeket hagytál ki. Jobban jársz, ha bízol magadban, s bátran belevágsz az ismeretlenbe is!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Egy nagyszerű lehetőség kapujában állsz, de ha szeretnéd sikerre vinni a dolgot, az nem kis áldozatokat kíván tőled. Most el kell döntened, hogy vállalod-e dolgot – vagy mész tovább az általad választott úton, de akkor lehet, hogy a titkos álmaid soha nem válnak valóra. Mérlegeld, hogy mi a jobb megoldás: az, hogy biztonsági játékot játszva feleslegesen futod a megszokott köröket, esetleg tizenkilencre lapot húzol és akkor elérheted azt, amire hosszú ideje vágysz. Időnként muszáj fejest ugrani az ismeretlenbe még akkor is, ha az első pillantásra veszélyesnek tűnik. Legyél bátor, hiszen aki mer, az nyer!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Akadnak bizonyos emberek a környezetedben, akik azért nem fogadnak el, mert bizonyos kérdésekben más álláspontot képviselsz. Emiatt konfliktushelyzetbe kerülhetsz velük, hiszen eleinte megpróbálnak meggyőzni, majd amikor látják, hogy falakba ütköznek, ellened fordulhatnak. Ne foglalkozz azzal, hogy mások mit gondolnak, csak azzal törődj, hogy mindig a tisztesség talaján állj. Ha így élsz, semmiképpen nem kell beilleszkedned a megalkuvók sorába, különben a saját lelkiismereteddel kerülsz kibékíthetetlen konfliktusba!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Úgy érzed, az életednek olyan pontjához érkeztél, amikor el kell döntened, merre menj tovább, hogy kiteljesedhess és megtaláld a boldogságodat. Ez egy igen fontos pillanat, ezért érdemes kicsit visszavonulni és gondolkodni ezen. Zárt ki a külvilágot, rázd le a sok kéretlen tanácsadót, és törd a fejed, hogyan legyen. Azt persze tudnod kell, hogy senki nem lát a jövőbe, s hogy helyesen cselekszel-e, az mindig csak később fog kiderülni. De azért ne hezitálj túl sokáig, s ha úgy érzed, hogy lépni kell, hát tedd meg!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Végre sikerül pontot tenni egy eddig bizonytalan helyzet végére, úgy érzed, kialakult egy olyan szituáció, amikor neked kell felállni és dönteni, ellenkező esetben a végtelenségig tengődhetsz a két tűz között, amely előbb-utóbb végleg le fogsz fárasztani. Ne legyen lelkiismeret furdalásod amiatt, hogy így döntöttél, hisz nem volt más választásod. Ha legközelebb nem hagyod utolsó pillanatra a döntést, talán több időd lesz logikailag levezetni magadban az ok-okozati összefüggéseket, amely hozzá segíthet a higgadt, objektív, racionális határozathozatalhoz. Büszkén viseld tehát a döntés következményeit, vállald fel, hogy ez is Te vagy!

NYILAS (november 23-december 21)

Egy igen kellemetlen szituációban valaki elvárja tőled, hogy te találd meg a megoldást és mondd ki a végső szót, s ezzel minden felelősséget rád hárít. Csak azért azonban, mert valaki a kényelmesebb utat választaná, neked még nem kell semmit magadra vállalni, s más terheit cipelni. Ráadásul úgy tűnik, az egész összeegyeztethetetlen a saját értékrendeddel, ezért mindenképpen légy körültekintő. Segítő kezet nyújthatsz ugyan, de csak óvatosan ezzel is, mert végül aztán neked kell elvinni a balhét!

BAK (december 22-január 20)

Valami, amin teljes mellbedobással dolgozol, nagyobb áldozatokkal jár, mint amire számítottál, és ez az első pillanatban eléggé kétségbe ejt. Azt gondolod ugyanis, ha mindent egy lapra teszel fel, benne van a pakliban, hogy elveszítheted mindazt, amit eddig sikerült megszerezned. Be kell látnod azonban, hogy időnként szükség van arra, hogy kockáztass, hiszen nem játszhatsz folyamatosan biztonsági játékot. Néha bizony úgy hozza az élet, hogy kockáztatni kell, ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy fejjel rohansz a falnak és minden rögtön odavész. Legyél optimista és higgy abban, hogy a sok küzdelem után te is megkóstolhatod végre a siker ízét!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Nagyon-nagyon reménykedsz valamiben, hatalmas várakozással tekintesz egy dologra, ám a legnagyobb csalódásodra azzal kell szembesülnöd, hogy az nem is tartogat számodra igazán ígéretes lehetőségeket. Most érdemes tehát egy pillanatra megállni és számba venni, hogy ebből mi jöhet ki. Ha úgy látod, hogy felesleges több energiát fektetni bele, ne vesztegesd az időded és keress új utakat, különben azokat a lehetőségeket is elszalaszthatod, amelyek több sikerrel kecsegtetnek. Ideje eldöntened, mit is szeretnél valójában: szilárd alapra erős szerkezetet felhúzni – vagy csupán illúziókból légvárat építeni.

HALAK (február 20-március 20)

Ma különösen nagy szükséged lesz a problémamegoldó képességedre, olyan helyzet adódik ugyanis, ami hatékony és gyors, mégis átgondolt beavatkozást igényel tőled. Ezzel olyan katasztrófát előzhetsz meg, aminek komoly következményei lehetnek rád és a környezetedre nézve is. Épp ezért szedd össze minden tudásod, illetve tapasztalatod és magabiztos, határozott hozzáállással oldd meg a problémát. Bízz magadban és abban, hogy meg tudod csinálni, ne ess kétségbe az első akadályoknál, mert most nincs erre időd! Majd utána ráérsz végigzongorázni, hogy tulajdonképp mit is kockáztattál!