Apa akcióban: így oldd meg, hogy egy mókus húzza ki a gyerek mozgó fogát!

Borítókép: Apa akcióban: így oldd meg, hogy egy mókus húzza ki a gyerek mozgó fogát! Forrás: youtube
A foghúzás nem kis meló...de akár kedves élménnyé is tehető, ha nagyon akarjuk.

Biztos te is ismered a "jól bevált" fogkihúzó módszereket gyerekkorodból: de mind közül a leggyakoribb talán az madzagra, majd az ajtókilincsre kötözött megoldás, ami pikk-pakk megoldja a helyzetet a legtöbb esetben. Azért persze ez korántsem olyan nagy buli a legtöbb gyereknek, akik szinte kivétel nélkül tartanak a fájdalomtól, esetleg a vér látványától is irtóznak. A legkézenfekvőbb megoldás amúgy az lenne, hogy az ember ráhagyja ezt egy szakemberre, ez esetben egy fogorvosra, de sok szülő nem kerít ennek akkora feneket, hogy orvoshoz cipelje a gyerekét, így inkább megvárja, hogy magától kihulljon a fogacska.

Egy apuka azonban nemrég jóval továbbment eme két verziónál, megbeszélte ugyanis a kislányával, hogy egyik nap kimennek a parkba és egy mókus segítségével kihúzzák a mozgó fogat. Több se kellett a gyereknek, naná hogy belement, - még ha izgult is egy kicsit azért-, és igen hamar egy padon ülve találta magát, a mókusra várva.

A damilt a fogra kötötték, a másik felére pedig az apuka cselesen egy darab müzliszeletet rakott. Hirtelen nagy is lett az érdeklődés a falat iránt, leglább 3-4 mókus tűnt fel a színen. De a többit inkább nézzétek meg a videón!