Minőségi porcelán és néhány egyszerű szabály a profi terítés titka

Borítókép: Minőségi porcelán és néhány egyszerű szabály a profi terítés titka Forrás: képünk illusztráció
Azért, hogy a terített asztal ne csak ízléses, hanem praktikus is legyen, a terítéket célszerű a felszolgált ételekhez igazítanunk. Két fogás között, ahogy az étkek cserélődnek, újabb tányérok és evőeszközök is kerülhetnek a vendégek elé.

Ha többfogásos vacsorára készülünk, a szokásos tányérok mellett jó, ha van a konyhában kedvenc készletünkhöz passzoló levesestál, előételes és salátás tányér is. Emellett speciálisan halakhoz, steakhez és desszertekhez való, igényes evőeszközökre is szükségünk lehet. Külön kiskanállal készüljünk az étkezést lezáró kávéhoz, teához is.

Fehér porcelánnal biztosra mehetünk

Az elegáns asztal hagyományosan fehér, amely elsősorban a terítő és az étkészlet színére utal. Jó, ha ezzel harmonizálnak az asztaldíszek és a szalvéta. Legpraktikusabb fehér porcelán tányérokat vásárolni, mert ezek tartósak, könnyen pótolhatóak és a cserélődő színes abroszokhoz is mindig passzolnak.

A tányértól jobbra tegyük a fő funkciót ellátó eszközöket, tehát a kést és a kanalat, balra pedig a segítő szerepű villát a szalvétát. A desszertvilla vagy -kanál helye a tányér fölött van.

Attól függően, hányféle itallak készülünk, több poharat is kitehetünk egyszerre: legyen közvetlenül a tányér mellett a vizespohár, ezután sorrendben következhet a vörösboros és fehérboros, majd a pezsgős és végül a többfunkciós pohár.

képünk illusztráció

Új készletet, pontgyűjtéssel!

Amennyiben az otthoni ünnepi készlet nem teljes, most kedvezményesen beszerezhetünk néhány kifinomult, márkás porcelán tányért, tálat, vagy egy igényes evőeszközkészletet. A WMF csaknem 160 éve garancia a főzés és a tálalás élményére. Prémium konyhai termékei magas színvonalúak a design, a minőség és a felhasználhatóság területén is. Kiváló rozsdamentes nemesacél evőeszközeit, vágás-, karcolás- és ütésálló porcelán tányérjait és táljait, valamint kiegészítő eszközeit ismét elérhetővé tette hűséges vásárlói számára a SPAR Magyarország.

A pontgyűjtő akció 2018. január 24-ig tart a SPAR, INTERSPAR, CITY SPAR, SPAR partner és SPAR market áruházakban. Vásárláskor minden elköltött ezer forint után egy hűségpontot kapunk, amelyet pontgyűjtő füzetbe ragasztva gyűjthetünk és ezután válthatunk be WMF ProfiSelect termékekre. A további részletek megtalálhatók a www.sparhuseg.hu oldalon.