5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt

Borítókép: 5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt
Néha egy bögre forró finomság elég ahhoz, hogy a helyes vágányra terelődjön az ember munkanapja. Készítettél már fűszeres zabkását és más ínyencségeket a mikróban? Én most kipróbáltam néhány mikrózható reggeli receptet.

Amikor a munkatársaim azon kaptak, hogy az irodai konyhában szegfűszeggel, teljes kiőrlésű liszttel és nyers tojással zsonglőrködöm, a reakciójuk egyfajta irigységgel vegyes értetlenség volt. Ami azután sem enyhült, hogy felvilágosítottam őket: nem, nem itt a munkaidőben igyekszem kibontakoztatni a konyhaművészetemet, egyszerűen mikróban elkészíthető ínyenc reggelikről írok cikket. És különben is 5 perc múlva kész vagyok. A legtöbben azt válaszolták, hogy ők nem szeretik a mikrohullámú sütőben készült kaját, sőt van, aki otthon sem tart ilyen szerkezetet.

Megértően bólogattam: én sem szeretem a mikrót, az otthonit szinte soha nem használom. De azért néha van előnye, például az irodában, ahol – nos, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a mi irodánkban nincs gáztűzhely. Még egy kerámia főzőlap sincs. A mi konyhánk átlagos irodai konyha, benne kávéfőzővel, tányérokkal, evőeszközökkel és kávézáshoz való kellékekkel.

Ennek ellenére úgy éreztem, muszáj kipróbálnom, milyen meleg, frissen elkészült reggelit fogyasztani a munkanap elején. Azért is, mert a magam részéről például fél tíz előtt ritkán vagyok éhes, vagyis nem szoktam otthon reggelizni. És hát a munkahelyi reggelizésnek további előnyei is vannak, például hogy nem reggel, félálomban kell a reggelivel pepecselni, elég magammal vinnem a hozzávalókat. (Na jó, az szintén pepecselés, mert érdemes kimérni előre az adagokat, kitalálni, hogy miben viszem be a lisztet, miben a nyers tojást és így tovább…) Na jó, és egy utolsó előny: semmit sem szeretek annyira, mint a saját főztömet. Olyan hozzávalókból és olyan fűszerezéssel készíthetem el a kedvenc fogásaimat, ahogyan én akarom. Ha mikróban, hát mikróban. Kipróbáltam ezt is. A tapasztalatom pedig ez: nem teljesen reménytelen az ügy. A galériában megosztom veletek a legjobban sikerült reggeli receptjeimet, és elmondom, hogyan jártam velük.