Mi is az az intimkehely?

Borítókép: Mi is az az intimkehely?

Szoktatok arra gondolni, milyen szerencsések is vagyunk anyáinkhoz és nagyanyáinkoz képest? Egészen mások a lehetőségeink, tágabbak a kereteink – akár a gyermekvállalás, akár az önmegvalósítás terén –, és akárhogyan is döntünk, nincs rossz út. Elszakadhattunk a régi kliséktől és elvárásoktól, mindennapjaink pedig alapvetően változtak meg. Egy gombnyomás a mosás, a mosogatás, ha akarjuk, házhoz hozzák az ebédet, a bevásárlást, és mindez ma már nem is luxus. Minden lehetőségünk megvan arra, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Egy valami mégis azonos marad a sorsunkban, amíg világ a világ. Ez pedig a havi ciklus, amely sokaknak egyszerűen zajlik, másoknál gyötrelmes fájdalommal vagy bő vérzéssel jár, ami kifejezetten megkeseríti sok szempontból nagyon könnyű napjainkat.

Nos, a mai nők már a menses kellemetlenségeire is találnak 21. századi megoldást.

Nem állítjuk, hogy fájdalomra is jó, ám a napi kényelemhez mindenképpen hozzájárul a Ladycup, amely a tamponhoz hasonló elven működik, ám akár tizenkét órás védelmet biztosít. A 100% orvosi szilikonból készült intim kehely könnyedén felhelyezhető, viselése pedig kényelmes és észrevétlen. Nem kell a mosdóba rohangálnunk munkaidőben, nyugalmasan végigülhetünk egy tárgyalást, egy mozifilmet, nem figyelgetjük az órát, ha a gyerekkel van programunk, ráadásul az uszodában, wellnessben is nagyobb biztonságban vagyunk – a Ladycup nem szívja fel, főként nem gyűjti a vizet, mint a tampon.

Kiemelhetnénk, hogy ökológiai szempontból is előnyt hordoz az eldobható termékekkel szemben, de legyünk most önzők, nézzük, mit nyújt nekünk személyesen a kényelmen túl: megtakarítást például, hiszen az ára négy hónap alatt megtérül. Az intimkehely már patikákban is kapható (elérhetőségi lista itt), és a szilikon kehelyhez kapunk egy színes textilzsákot is, melynek szája szalaggal összehúzható – ebben magunkkal hordhatjuk az eszközt, amikor már úgy érezzük, itt az idő.

Nos, az is éppen időszerű volt, hogy még egy ponton komfortosabbá váljon az életünk. Ez már járt nekünk…