5 kérdés, amit mindig tudni akartál gyerekkorod kedvenc meséiről – És a válaszok!

Borítókép: 5 kérdés, amit mindig tudni akartál gyerekkorod kedvenc meséiről – És a válaszok! Forrás: Pinterest
Felnőtt fejjel egészen másképp nézzük azokat a meséket, amikért gyerekként rajongtunk. Természetesen ma is imádjuk őket, sőt, talán a gyerekeink is élvezettel nézik a kedvenceinket, de azért felmerül bennünk néhány kérdés; amire most itt a válasz is! A joy.hu cikke.

Gyerekkorunkban a kedvenc meséinkkel kapcsolatban nem merültek fel bennünk kérdések; sosem gondolkodtunk el azon, hogy létezik, hogy három gimnazista lány kémnek áll, és suliidőben megmentik a világot? Vagy az, hogy a Pokémon 10 éves főszereplője miért járhatja be a Földet a legjobb barátaival és harcias lényekkel, miközben még javában az általános iskolában a helye? Persze ez érthető is, hiszen ezek a rajzfilmek egyetlen célt szolgáltak: hogy szórakoztassanak minket, ezen a téren pedig sikerrel is jártak.

De azért van pár kérdés, amire valószínűleg te is mindig szeretted volna tudni a választ!

1. Milyen fajta kutya Scooby Doo?

Scooby Doo-t mindenki imádta, ikonikus külseje miatt pedig nem nehéz felismerni, de azon gondolkodtál már, pontosan milyen fajta kutyáról van szó? A mese készítője elárulta, hogy Scooby egy német dognak indult a kezdetekben, de aztán a rajzolás során bizonyos testrészeit megváltoztatta, tett rá fekete pöttyöket, és a színét is átfestette barnára. Így készült el Scooby!

mese, mesefilm, rajzfilm, scooby doo
Forrás: getty, pinterest
Scooby Doo eredetileg német dognak készült.

2. Az embereknek miért csak a lábukat és karjukat látjuk a Tom és Jerryben?

A Tom és Jerryben sosem láthattuk az emberek arcát (egyetlen kivétellel), és ennek oka van. A készítő elmondása alapján a mese ugyanis az állatok szemszögéből mutatja be az életet, és nem az emberekre helyezte a hangsúlyt. Arról nem is beszélve, hogy ha az állatok gazdáit teljes alakjukban mutatták volna meg, nagyon nehéz lett volna megrajzolni a képeket úgy, hogy a például Tom és Jerry is látszódjanak, és ne csak a sarokban legyenek. Ezért döntött úgy a készítő, hogy inkább az állatokra koncentrál a rajzfilmben, az embereket pedig kihagyja a buliból. Tom gazdiját is csak azért volt hajlandó egyetlen alkalommal megmutatni, mert a nézők nagyon szerették volna látni, és többször is írtak a készítőnek emiatt.

mese, mesefilm, rajzfilm, tom és jerry
A Tom és Jerryben szimplán azért nem mutatták az emberek arcát, mert a mese az állatok világára fókuszált.
tini nindzsa teknőcök, mese, mesefilm, rajzfilm
A tini nindzsa teknőcök tényleg a reneszánsz művészekről kapták nevüket.