5 újabb érv a (mértékletes) borozás mellett

Borítókép: 5 újabb érv a (mértékletes) borozás mellett Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Azoknak, akik kifejezetten szeretnek alkoholt fogyasztani (természetesen csak mértékkel), talán nem is kellene ecsetelnünk az előnyöket, melyek egy-egy pohár bor után kerülnek csak igazán előtérbe. Vannak olyan képességek, amelyek egy csendes, otthoni estén tudnak érvényre jutni, de akadnak olyanok, amelyek társaságban erősödnek csak fel igazán. Lássuk hát, melyek is azok a tulajdonságok, melyek tovább fejleszthetők egy jó pohár bor társaságában.

1. Köztudott, hogy akár társaságban, akár egyedül, a tánctudásunkra különösen áldásos hatást gyakorolhat egy – vagy két – pohár bor. Egyesekből csak szolidabb, visszafogottabb lépéseket hoz elő, mások azonban a parkett ördögeivé válhatnak és valódi Michael Flatleyként szökdelhetik végig a táncparkettet. Akármelyik végletet is érezzük magunkénak, az alkohol mindkettőre áldásos hatást gyakorolhat.

2. Egy palack finom Dubicz bor a társasági összejövetelek, baráti vacsorák, családi ünnepek báját még magasabb szintre emelheti. Egy közös koccintás az alkalom apropójára csak tovább fokozza az esemény rangját, közelebb hozza egymáshoz a régi ismerősöket, és oldja az esetleges kezdeti feszültséget, szótlanságot.