A 20-as vagy a 40-es nő a jobb parti?

TE,Psziché,Önismeret,önbecsülés,nők,jó parti,jó fogás,4 kérdés,szavazás,galéria
Forrás: Pixabay

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Azt gondolnád, hogy a fiatalabbak tartják magukat kapósabbnak, de egy friss kutatás meglepő eredményre jutott.

Mit gondolsz, melyik korosztály tagjai tartják magukat jobb fogásnak? A húszas vagy a negyvenes éveikben járó nők? A legtöbben talán rávágnák, hogy biztosan a fiatalabb nők. Egy friss kutatás azonban – amely az Evolutionary Psychology-ban jelent meg – arra jutott, hogy a két csoport csaknem azonosan pontozta magát.

4 kérdés

Hogy jött ki ez az eredmény? A megkérdezetteknek a következő 4 kérdésre kellett válaszolniuk egy 1-től 5-ig terjedő pontszámmal (1=legkevésbé sem, 5=teljes mértékben).

1.
Általában véve mennyire tartod magad kívánatos partnernek?

2.
Általában véve mennyire tartanak kívánatos partnernek az ellenkező nem tagjai?

3.
Általában véve mennyire vagy kívánatos partner másokhoz képest?

4.
Összességében mennyire vagy jó fogás?

Demográfiai tényezők?

Az evolúciós elméletek azt sugallják, hogy bizonyos demográfiai tényezők – például a kor vagy a jövedelem – nagyban befolyásolják a válaszokat. A fiatalabb nők például magasabb pontszámot adhatnak maguknak a jobb gyermekvállalási esélyek miatt, az idősebbek pedig többre értékelhetik magukat a magasabb társadalmi-gazdasági státuszuk miatt - magyarázza Mark Travers piackutató a pscychologytoday.com-on megjelent cikkében. A kutatás vezetői viszont – meglepetésükre – azt találták, hogy a két korosztály demográfiai jellemzőiben mutatkozó különbségek nagyon kicsik (szexuális orientáció, kor, képzettség) vagy kicsik (társadalmi-gazdasági helyzet) voltak.


Ennyire másképp látjuk a szerelmet különböző életkorokban:

Önbecsülés

Akkor hát mi az, ami döntően befolyásolja a magunkról mint kívánatos partnerről alkotott képünket? Alapvetően nem más, mint az önbecsülés. És még valami: a párkapcsolati státusz jelentősen meghatározta a nők maguknak adott pontszámait. Ha párkapcsolatban – és különösen: boldog párkapcsolatban – élt valaki, nagy eséllyel tartotta magát jó partinak, míg a szingli nők – különösen, ha korábban kevés szexuális partnerük volt – jellemzően alacsonyabb pontszámot adtak maguknak.

És te? Mennyire vagy jó parti?
Mindenki engem akar megkapni!
Ha egy-két problémámat rendezném, szerintem vonzó lennék a lehetséges partnerek szemében.
Sosem éreztem azt, hogy mások jó fogásnak tartanának.
Megosztom az eredményt

Mellesleg dögösnek lenni: nem életkor függvénye - nézd meg őket!

Nézd meg a galériánkat> 30 kép
Ők már jócskán elmúltak 40, mégis dögösek és frissek!
Tovább olvasok
Komolyabban vesszük a fiúk fájdalmát, mint a lányokét

Egy friss kutatás szerint máshogy becsüljük meg a különböző nemű gyerekek fájdalmát. Nagyobbra becsüljük a fiúk fájdalmát a lányokéval szemben.

Nyolc dolog, amire még használhatod a régi telefonodat

Mielőtt visszavinnéd a szolgáltatónak vagy elektronikus hulladék válna belőle, nézd meg, hogy nem tudod-e még valamire használni az elfekvőben levő okostelódat.

Kövess minket

A negyed éves Éva előfizetésed mellé most fél évig az APA magazin 3 lapszámát is megkapod

Csak 2970 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem