Így készíts McDonald's-os meggyes pitét házilag!

Borítókép: Így készíts McDonald's-os meggyes pitét házilag! Forrás: Nóri/Éva magazin
A meggy, csak úgy, mint édesebb testvére a cseresznye, igazi frissítő nassolnivaló a rekkenő hőségben. A szezonban sokan nagyobb mennyiségben vásárolnak belőle, ezzel viszont van egy bibi: hogy nem tárolható túl sokáig.

Mivel viszonylag hamar megfonnyad, emiatt a vásárlások akár 30-40%-a is a kukába kerülhet. Ezt elkerülendő adok néhány ötletet, hogyan rakhatod el télire sőt, mutatok egy szuper pite receptet is, azonnali fogyasztásra!

A meggy nagyon egészséges gyümölcs, ezért célszerű az idény alatt naponta fogyasztanod belőle. Az a legjobb ha nyersen eszed, így nagyobb mennyiségben vihetsz be C-vitamint és antioxidánsokat a szervezetedbe, de érdemes télire is betárazni belőle, így egész évben élvezheted ízét és jótékony hatásait. (Készülhet belőle szörp, lekvár, kompót, szorbé és persze fagyasztani és aszalni is remekül lehet.) Ha nyersen túlontúl fanyarnak találod, akkor se mondj le róla, főzz belőle egy finom hűsítő gyümölcslevest, mártást vadhúsokhoz és persze a piskótákat, tortákat, muffinokat és pitéket is remekül feldobhatod vele.

Mivel én sajnos azok táborát erősítem, aki maximum 3-4 szemet képes enni belőle frissen, úgy döntöttem, ha már lépten-nyomon meggybe ütközöm, sütök belőle valami finomat. Ekkor jutott eszembe – habár fáj bevallanom – az a remek meggyes pite, ami egyenesen egy gyorsétterem konyhájáról kerülhet a kezünkbe és amihez csak időközönként jut az ember lánya, de amint befalta, csak arról álmodozik vajon mikor ehet majd újra belőle.

Aki valaha kóstolta a McDonald's-os meggyes pitét, az tudja, miről beszélek: roppanós aranybarnára sült tészta, benne forró, krémes, édeskésen fanyar meggyes töltelék, ami mellé néha jéghideg fagylaltot is kínálnak. Mivel befészkelte magát a gondolat a fejembe, hogy talán otthon is el lehetne készíteni, tettem is vele egy próbát és azt kell mondjam, neked is érdemes kipróbálnod!

meggy, meggyes pite, McDonald's-os meggyes pite házilag
Forrás: Nóri/Éva magazin
Mc'Donalds-os meggyes pite házilag

A meggyes pite receptjéért kattints a galériára!