Egy teljes fafajta eltűnik Budapestről – de miért?

Egy teljes fafajta eltűnik Budapestről – de miért?
Forrás: Instagram

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

L

Legalábbis a közterületekről. Ezt a döntést hozta szerdán a Fővárosi Közgyűlés. Olvasd el, hogy miért, és ítéld meg magad, hogy jó döntés volt-e!

2025-ig, azaz a következő nyolc évben kivágják az összes kanadai nyárfát – tudósít a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntéséről az MTI.

Az előterjesztést Tokody Marcell jobbikos fővárosi képviselő nyújtotta be, és most 19 igennel, 2 tartózkodás mellett fogadta el a testület.

A kivágott fák helyére új, másfajta fákat telepítenek. Tokody azzal indokolta az előterjesztését, hogy a szocializmus idején betelepített kanadai (vattázó) nyárfákat ma már nem ültetik, mert túl gyorsan nőnek és a sűrűn szálló nyárfavattát könnyű belélegezni, ami irritálja a nyálkahártyát, továbbá könnyen a szembe kerülhet, a talajon összegyűlve pedig gyúlékony.

A közösségi oldalakon meglehetősen megosztotta a felhasználókat a hír. Van aki üdvözli, mások nem ilyen hirtelen oldanák meg ezt a problémát, megint mások egyenesen barbárságnak tartják. Neked mi a véleményed?

Egyetértesz a döntéssel, hogy pár éven belül kivágják az összes kanadai nyárfát?
Igen, nagyon zavaró a vatta
Egyetértek, de kicsit hosszabb átmenet kéne
Nem értek egyet
Nem tudom
Megosztom az eredményt

Ha egy kis zöldre vágysz, kattints a galériára!

Nézd meg a galériánkat> 6 kép
5+1 zöld oázis Pesten, ahol jól esik megpihenni
Ezért nem ülhetett Meghan Markle és Harry herceg egymás mellé az egyik első közös szereplésükön a nyilvánosság előtt

Gyakorlatilag jelent meg együtt a nyilvánosság előtt Harry herceg és barátnője, Meghan Markle színésznő. Az esemény, amelyen minderre sor kerülhetett csaknem egy évvel azután, hogy fény derült a kapcsolatukra, az Invictus játékok volt Torontóban, amelyet Harry alapított 2014-ben és amely egy paralimpia jellegű sportverseny különböző hadseregekben megsérült veteránoknak.

A nap tippje: telefontisztító gép, mert a mobilod koszosabb, mint a vécéd, csak hogy tudd

A telefon a legkevésbé higiénikus tárgy körülöttünk, mert nemcsak állandóan a kezünk ügyében van, hanem az akkumulátorának köszönhetően melegebb hőmérsékletű is, mint mondjuk a slusszkulcsunk, tehát könnyebben tenyésznek rajta a baktériumok.

Kövess minket

Spórolj ősszel is!

Csak 1185 Ft