Átadták az energetikai Oscar-díjakat a Várkert Bazárban

Borítókép: Átadták az energetikai Oscar-díjakat a Várkert Bazárban
Öko-divatbemutató kíséretében. Nézd meg a hipermenő fotókat!

Kedden végre kiderült, ki kapja a leginnovatívabb fenntarhatósági projekteknek járó díjakat az Energy Globe Magyarország versenyén.

Az egyik lerangosabb nemzetközi esemény magyarországi versenyéről van szó a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén. Az E.ON támogatásával megvalósuló Energy Globe Magyarország verseny díjátadójára a Várkert Bazárban került sor.

A fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kérdése, és a díj célja pontosan az, hogy ráirányítsa a figyelmet a legkreatívabb, leghatékonyabb fenntarthatósági kezdeményezésekre és így hozzájáruljon a környezettudatos szemlélet népszerűsítéséhez. A pályázók összesen közel 100 energiahatékonysági és fenntarthatósági projekttel neveztek.

A díjátadót öko divatbemutató is kísérte, amelyben fiatal tervezők – Vetlényi Alma, Bakó Dorina és Györök Bori – a fenntarthatóság jegyében készített ruhakölteményeket mutattak be. A kreációk mind újrahasznosított anyagokból készültek. Nézzétek a galériát:

A győztesek

A vállalati kategóriában a LIDL komplex energiahatékonysági felújításon átesett és holisztikus fenntarthatósági szempontok szerint létrehozott telephelye, a „jövő generációja” pályázatok közül a Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli erdei iskolájának öko-oktatási központtá fejlesztése nyerte el az E.ON által felajánlott 3-3 millió forintos projekt-támogatást.

Az önkormányzatok egy zöld koncepciójú, okos játszótér kialakításáért versengtek: a pályázók közül Kaposvár került ki győztesként, teljes autóbuszflottájuk biogáz-üzeműre való átalakításának projektjével. Az összességében legtöbb közönségszavazatot kapott pályázó a LIDL lett, így ők képviselhetik Magyarországot az Energy Globe Awardon, amely mára a fenntarthatóság egyik legrangosabb nemzetközi eseményévé vált.

Miért hívják ezt a díjat az energiavilág „Oscar-díjának”?