A világ lelassítva - 2 Youtube csatorna, ami olyat mutat, amit szabad szemmel nem látni

Borítókép: A világ lelassítva - 2 Youtube csatorna, ami olyat mutat, amit szabad szemmel nem látni Forrás: frontiersmedia.com
Nem csak érdekesek, hanem kimondottan viccesek és szórakoztatók is ezek a Youtube csatornák, amiket teljesen amatőr emberek indítottak. Nem sajnáljuk tőlük, ha a fura hobbijukért még pénzt is kapnak!

Manapság már bárki lehet híres és népszerű egy egyszerű Youtube csatorna létrehozásával. A recept egyszerűnek tűnik: válassz egy hobbit, készíts róla megszámlálhatatlan mennyiségű videót, fűszerezd humorral, népszerűsítsd a Youtube-on! Persze a valóságban ezek mögött a csatornák mögött rengeteg munka van. Hiszen nem elég, ha bohóckodunk valamit a kamera előtt, aztán feltöltjük: meg kell komponálni a produkciót, be kell hozzá szerezni a kellékeket, és alaposan elő kell készíteni a folyamatot, mert nem lehet egy felvételt a végtelenségig újraforgatni, csak mert valami félresiklott a folyamatban. Ha jól csináljuk, és a közönség számára érdekes tartalmat állítunk elő, akkor hamarosan meg lesz a gyümölcse a fáradozásainknak: beindul a Youtube gyár. Ami lassú folyamat, sok munkával jár, de amint az ábra is mutatja, megéri megdolgozni érte. A most következő srácok, férfiak már hosszú ideje ezen az úton járnak, és az sem meglepő, hogy idővel beérett a várakozásuk: kissé őrült hobbijuk pénzt hozott a konyhára. Jó szórakozást a videókhoz!

# The Slow Mo Guys

Gav és Dan, a csatorna kitalálói egy nap arra gondoltak, mekkora buli lenne nagy felbontású filmre venni egy csomó mindennapos, ám elég idióta dolgot, majd lelassítva visszanézni. Ehhez végülis nem kell több egy kis szabadtérnél és a kiszemelt eszközöknél. Házi workshopjukban újabb és újabb dolgokat tesztelnek, amelyek szakadnak, folynak, robbannak, csiszolódnak, súrlódnak, összetörnek és még hosszasan sorolhatnánk. De beszéljenek helyettünk a videók, a következőben például egy óriás lufiból kiáramló víz viselkedését figyelhetjük meg lassításban!

# Hydraulic Press Channel

Adott egy finn férfi, akinek van egy nagy teljesítményű présgépe. És hogy ez a gép ne csak a mindennapos munkákra szolgáljon, kitalálta, hogy ő bizony mindenféle dolgot össze fog préselni vele. Eddig oké. Mindezt finn mivoltából adódó furcsa angolsággal, rengeteg humorral és hangos hahotázásokkal együtt adja elő videóiban, ahol az összepréselt tárgyaknak tényleg csak a képzelet szabhat határt. Minden akció lassításban is bekerül az adásba, így még látványosabban tudja szemléltetni a tárgyak sanyarú sorsát. Ha nem szórakoztuk ki magunkat kellően az aktuális performansz alatt, akkor érdemes megnézni a videók végére időzített "extra tartalmat", ami nagyjából annyit tesz, hogy mindenféle gyurma figurát présel szét, fantasztikus kommentárok közepette. Nagyon stílszerűen most a Rubik-kockás préselést mutatjuk meg nektek, végén a minden bizonnyal "harapós gyurmapillangóval". :-)