Így óvd a kutyád a nagy hőségben! – 8 tipp

Így óvd a kutyád a nagy hőségben! – 8 tipp
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Könnyen lehet, hogy nem csak te, hanem négylábú barátod is legszívesebben egész nap a vízparton ücsörögne, ha tehetné. De mivel nem teheti, így a te dolgod, hogy segíts neki túlélni a nagy hőséget!

Bizony a kutyusok sem élvezik a rekkenő hőséget, amit a nyár tartogat számunkra. Mivel ők nem tudják csak úgy ledobni magukról a bundát, mint mi a hosszú kabátot, ezért sokkal fokozottabban kell ügyelnünk a hűtésükre, hogy elejét vegyük az őket fenyegető hőgutának. Egy kis odafigyeléssel azonban sokkal elviselhetőbbé és élvezetesebbé tehetjük nekik azt a néhány hetet, amíg az egekben van a hőmérő higanyszála. Íme néhány praktika, amivel megelőzhetjük náluk a hőgutát és komfortosabb nyarat biztosíthatunk számukra.

Olvasd el ezt is!

1. Friss, tiszta víz

Ezt ugye mondanunk sem kell, milyen fontos? Senki nem szeret langyos vizet kortyolgatni, úgyhogy amikor csak teheted töltsd újra a kutyusod tányérját is, hogy könnyen felfrissíthesse magát! Figyeld, hogy lehetőleg ne lötyögjön ki, vagy párologjon el a víz a tálkából, ilyenkor inkább válassz nagyobb edényt és ellenőrizd gyakrabban a tartalmát!

2. Szabadon mászkálás

Ha napközben egyedül van otthon a kutyusod, fontos, hogy ne kösd meg, hiszen szüksége lesz rá, hogy a lakás vagy a kert különböző részeibe vándoroljon a napsütésnek megfelelően. Ha teheted, még az indulásod előtt hűtsd kellemes hőmérsékletűre a lakást ahol hagyod, így nem kell aggódnod, hogy túlmelegszik a négylábúd.

Kép
forrás: europress

3. Engedélyezd az ásást!

Természetes ösztön, ha a kutya gödröt ás magának a földbe, hogy aztán belebújva hűtse a testét a nagy melegben. Most az egyszer ne foglalkozz a lyukakkal, ráérsz majd ősszel betemetni őket!

4. Vizes borogatás

Ha kutyusod nagyon hűti magát, vagyis erősen liheg, könnyíts a helyzetén egy nedves törölközővel! Nevezz ki 1-2 darabot arra a célra, hogy a kutya ráfekhessen a benedvesített törcsire, csak törölgesd át vele a testét , tedd ki időre a buksijára a hideg, nedves rongyot!

5. Jégbe hűtött játék

Segítsd a hűsölését azzal, hogy a kedvenc rágókáit egy dobozban kis időre beteszed a mélyhűtőbe, hogy kellően áthűljenek! A vastag műanyag példányokat akár be is kenheted előtte egy kis szafttal, hogy később még élvezetesebb legyen neki lenyalogatni a hideg tárgyat.

Kép
forrás: europress

6. Ne hagyd a kocsiban!

Tudjuk, hogy tudjátok, de inkább leírjuk még egyszer, hiszen pikk-pakk megvan a baj! Most nem fér bele még félig lehúzott ablaknál sem, hogy egyedül maradjon a blöki az autóban. Lehetőleg csak akkor vidd magaddal, ha nagyon szükséges, például ha oltásra mentek, minden más közös tevékenységgel várj a hűvösebb idő beálltáig!

7. Nedvesebb étrend

A száraz tápot, - még ha részlegesen is – érdemes most nedvesebb étkekre cserélni, például konzervre. Így biztos lehetsz benne, hogy megfelelő víz bevitel mellett kutyusod szervezete az étkezés által is kellően hidratált tud maradni.

8. Hagyd pancsolni!

Szerencsére már itthon is egyre több olyan strandot találni, ahova a blöki is velünk tarthat. Ha azonban kertes házban laksz, érdemes beruháznod egy felfújható gyerekmedencére, és abban fürdésre buzdítani a kutyulit! Ugyan nem garantáljuk, hogy az éles karmoktól túléli a következő nyarat is a rögtönzött strand, de az élmény és az egészséges, boldog kutya biztosan kárpótol minket ezért a kis kiadásért!

10+4 dolog, amire mindenképp kérdezz rá, amikor megnézel egy lakást

Szinte minden ingatlanvásárlást követően kiesik egy kisebb vagy nagyobb csontváz a szekrényből. Pontokba szedtük, mit érdemes megkérdezni az eladótól vagy az ügynöktől, és azt is, mire térjen ki a figyelmed egy helyszíni szemlén.

Pocsék szülő lennék? – Te mit csinálsz, ha a gyerekeid nem hallgatnak rád?

Egy anyuka vallomása: Valami nagyon fura dolog zajlik az otthonunkban...

Így spórolj a hétköznapokban: rengeteg pénztárcakímélő tipp az életed 6 területén

Ugye veled is előfordult már, hogy kevesebb pénzed maradt a hónap végére, mint amennyire számítottál? Esetleg sorozatosan előfordul? Pedig spórolni nem olyan nehéz, mint gondolnád: kis odafigyeléssel és néhány trükkel havonta akár több tízezer forinttal több maradhat a zsebedben.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Hűsítő nyári akciónk: 3 lapszám most csak 1185 Ft

Csak 1185 Ft