Magyarul olvasott Keats-verset Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet a Csodalámpa Alapítvány rendezvényén

Magyarul olvasott Keats-verset Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet a Csodalámpa Alapítvány rendezvényén

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

I

Igazi kulturális csemegének lehetettek részesei mindazok, akik a brit Nagykövet úr rezidenciáján elfogadták a Csodalámpa Alapítvány rendhagyó irodalmi estre szóló meghívását.

A brit-magyar versek mellett szó volt a kalandozásokról, a két kultúra kapcsolatáról, a kölcsönös megismerésről, és ezekben az irodalmi művek szerepéről. Az izgalmas témáról Juhász Anna irodalmár Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzővel, Hámori Gabriella színművésszel és Kanyó Dávid fuvolaművésszel beszélgetett, miközben a vendégek egy zenés körutazás részesei lehettek. A nem mindennapi esten a verseket, köztük R.Burns, W.Blake, G.Byron, J.Keats, P.B. Shelley, E.Spenser egy-egy művét Hámori Gabriella és a vendéglátó Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet szólaltatta meg, sokak meglepetésére magyarul. A Nagykövet úr és felesége, Bridget asszony a záró S.Heaney-verset együtt angolul olvasták fel.

Kép

Meglepetéssel is készült az immár 15 éve működő Csodalámpa, a vendégekkel közösen váltották valóra két beteg gyermek álmát, a 12 éves, nemrégiben szívműtéten átesett Viktória a tanuláshoz és filmnézéshez laptopot, a 7 éves Máté pedig egy tehervonat építőjátékot kapott, hogy elterelhesse a figyelmét a kellemetlen kezelésekről. A felejthetetlen estét Patzauer Éva az alapítvány ügyvezetője köszönte meg minden közreműködőnek és a vendégeknek, akik a Csodalámpa misszióját támogatva jótékony felajánlásaik segítségével még több beteg kisgyermek kívánságának teljesítéséhez járultak hozzá.

Tovább olvasok
A lenyűgöző Zselic - szerkesztőink ajánlják kedvenc belföldi úti céljukat (1. rész)

Csillagfény, zöld dombok, szarvasok: kedvenc zselici képeslapjaim. Dudics Emese, szerkesztő írása

Kövess minket

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem