Így hagyd a feszkót a munkahelyen, és ne vidd magaddal haza! – 4 tipp

Borítókép: Így hagyd a feszkót a munkahelyen, és ne vidd magaddal haza! – 4 tipp Forrás: getty images
Ha te is utálod hazavinni a stresszt!

Zűrös, rázós napod volt, de szerencsére lassan már vége felé jár a munkaidőd? Szuper, hogy végre lerázhatod magadról a munkahelyi terheket és mintha egész nap semmi stresszes nem történt volna, belevetheted magad a jól megérdemelt szabadidőbe!

Várjunk csak! Mintha mégsem egészen így működne ez a dolog!

Hiszen a legtöbben sajnos nem fordítunk elég figyelmet arra, hogy ne vigyük haza magunkkal a munkahelyi gondokat vagy akár még a feladatokat is. Pedig cseppet sem tesz jót, ha a pihenésre, regenrálódásra szánt idő alatt is végig kattogunk valami olyasmin, ami a munkához kötődik. Egyszerűen kell a szabadság, a stresszmentesítés és kész! Most ahhoz adunk néhány tippet, hogy miként tudsz leszámolni hazaindulás előtt a munkahelyi terheiddel ahhoz, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lehess a magánéletedben – és persze a munkádban is.

Forrás: pinterest

1)) Írd le egy papírra, ami nyomaszt!

Mielőtt hazaindulnál, vesd papírra azokat a dolgokat, amelyek aznap zavartak, nehézséget, fejfájást okoztak neked. Írj egy listát, majd semmisítsd meg például az iratmegsemmisítővel vagy tépkedd szét és dobd a kukába. Ez a folyamat segít a kimondásban és az elengedésben is.

2)) Meditálj néhány percet!

Igen, még a munkahelyeden, ha teheted. Íme, egy remek technika, ami bármikor, bárhol működhet, hiszen nagyon gyorsan hat, ha elkezded csinálni.

Forrás: pinterest

3)) Ne nyomd túl a koffeint!

Bizonyított tény, hogy a koffein egy bizonyos adag bevitele után már épp az ellenkező hatást váltja ki a szervezetedben, mint amit amúgy elvárnál. Ha pedig téged mindig felpörget, lehetőleg ne tegyél rá egy lapáttal még az amúgy is stresszes hangulatodra.

4)) Hívj fel valakit!

Ha nagyon ideges vagy nyúzott vagy, hívj fel valakit, akinek már a hangjától is képes vagy megnyugodni. Tedd meg ezt, mielőtt elindulsz munka után, beszélgessetek teljesen másról, hagyd, hogy elterelje a figyelmedet. Utána pedig fókuszálj arra, amiről csevegtetek, adj az agyadnak új, kellemesebb témát, amin este pöröghet. Például hogy mikor és hova mész legközelebb hosszúhétvégézni!