Liu Shaolin Sándor: tavaly valóra váltottuk egy régi álmát!

liu shaolin sándor
Forrás: Fotó: Viszlay Márk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

L

Liu Shaolin Sándor régóta szerette volna modellként is kipróbálni magát. Mi pedig nagyon szerettük volna őt lefotózni "A férfi stílusa" rovatunkba. Így két kívánság teljesült egyszerre.

Kép

AZ INTERJÚ ÉS A FOTÓK AZ INSTYLE MAGAZIN 2018 MÁJUSI SZÁMÁBAN MEGJELENT CIKKÜNK RÉSZLETEI!

Ha egy évvel ezelőtt kérdezlek a céljaidról, terveidről, mit mondtál volna?
Amit mindenkinek nyilatkoztam akkor, hogy szeretnék a döntőbe jutni az olimpián.
És ha a vágyaidat kérdeztem volna?
Akkor azt mondtam volna, hogy szeretnék egy érmet hazahozni. Én szerettem volna Magyarország első téli olimpiai bajnoka lenni.
Végül is én lettem... a váltócsapattal. (nevet) Hihetetlenül boldogok voltunk mindannyian, de tényleg minden edzésen az motivált, hogy bajnok akartam lenni.
Közvetlenül egy olimpiai arany után mi motiválhatott a világbajnokságon?
Nagyon demotiváló volt! Le sem akartam menni edzésre, mindenből a minimumot csináltam, és már nem én voltam a leglelkesebb. Eleinte úgy éreztem, a testem nem akar megmozdulni. Az éles versenyszámok előtt tesztelnünk kellett egy új távot. Ez kedden volt, az éles versenyek pénteken kezdődtek. A teszten úgy éreztem, hogy sem a testem, sem az agyam nem engedelmeskedik, de futamról futamra egyre jobban lettem, péntekre egy kis sokkal felébresztettem a testem. Szombaton voltam a csúcson, de minden számomban
hibáztam. A 3000 méteres összetett számban hetedik helyen, nem jó esélyekkel indultam, de mégis ezüstérem lett belőle, alig hittem el! Először azt írták ki a táblára, hogy harmadik lettem, borzasztóan örültem neki. Lejöttünk a pályáról, és azt kérdezte tőlem a holland versenyző: második vagy? Addigra frissítették az eredményeket, nagyot nevettünk, hiszen ilyen szerencsés együttállás igazán ritkán fordul elő.
Egy időre feltöltődtél élményekkel, ugye? Ha nulla versenyzési kedvvel is vébéezüsttel mész haza, az egy időre biztosan erőt ad.
Persze, de sok tapasztalatot is. A következő olimpián például biztosan nem követek el olyan hibákat, mint ebben a szezonban.
Ennyire tudatos vagy? Minden hibát csak egyszer követsz el? A magánéletedben is ez a jellemző?
Ha nem ilyen volnék, nem lennének ilyen sporteredményeim. És ezt nem nagyképűségből mondom, sportolóként mindig fejlődni
kell. Az, hogy jól tudsz valamit, még nem jelenti azt, hogy mindent tudsz az adott területen. Mindennap tanulunk új fogásokat, mozdulatokat, javítunk az időnkön.

Tovább olvasok
Tovább olvasok
Ezt teszi a gyerek érkezése a szexuális életeddel: 10 igaz történet

Van aki belefárad és feladja, van aki szívósan kísérletezik, de az biztos, hogy a gyerek érkezése után az ágyban már semmi sem lesz a régi.

Kövess minket

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem