Az applikáció, amitől minden túrázást kedvelő ember függővé válik

ramblr,kirándulás,városnézés,utazás,app,alkalmazás Forrás: pexels
Olyan klassz megosztani másokkal egy-egy jó útvonalat, ahol jártam, ráadásul műholdas térképpel és az adott helyre igazított fotókkal. És viszont: szuper egy-egy ilyen ajánlás szerint nekiindulni a nagyvilágnak. Ez a szuper túrázáshoz való app létszükséglet mindenkinek, aki az aktív pihenést választja.

A Pilis hegységben elég sokat járunk, és van egy-két szép, érdekes csúcs, ami szerintem európai színvonalat képvisel természeti látnivalók tekintetében, mégsem megy oda a kutya se. Barátoknak is hiába meséltem barátoknak ezekről a nem túlságosan ismert túraútvonalakról – mivel kevés arrafelé az ember alkotta létesítmény (értsd nincs büfé, lángosos, réteses – fúj de gonosz vagyok), ezeket a helyeket elhelyezni sem tudták. Így aztán a google-t hívtam segítségül, és ekkor találtam rá egy nem zsírúj, de annál alaposabban kifejlesztett túraapplikációra: a Ramblr nevű alkalmazásról van szó.

Az app sokban hasonlít az ismert gps alapú tevékenységrögzítőkhöz (például a Stravához), itt mégis egész más a lényeg: az, hogy kifejezetten egy olyan közösségben oszd meg az utazáskor szerzett élményeidet, akik kíváncsiak rá, és akár legközelebb a te utadat járják be. Különböző sportokhoz lehet használni, a túrázás is csak egy lehetőség a sok közül, akár vitorlázás, síelés, sziklamászás, sífutás, sőt sokan a városnéző túrák céljából mentették el maguknak az applikációt.

Okos keresés

Ha mások tapasztalatai alapján szeretnél keresni, elég sok paraméter szerint tudsz szűkíteni, a kirándulásoknál például, hogy gyerekkel vagy épp kutyával neki lehet-e indulni, milyen nehéz a túra, hossz, szintkülönbség…
A rögzített útvonalakat (akár a sajátodat, akár mások publikus útvonala) megnézheted műholdas képre vetítve, vagy épp domborzatin vagy sima térképen.

ramblr,kirándulás,gps,applikáció,közösségi média
Itt épp műholdas képen a legutóbbi túránk. A képre kattintva megnyílik a teljes leírás.

Légy idegenvezető

Ahogy erdőben, úgy városban is használható, és itt nagyon jól jön a hangrögzítés funkció, mert így akár kis online városnéző idegenvezető túrákat is fel tudsz rá tölteni, mint például ezt a zágrábi városnézésével tette ez a koreai férfi.

Nem muszáj megosztani

Az applikációban rögzített események természetes eldönthetők, hogy nyilvánosak vagy privátok, és mondanunk sem kell, hogy a facebookra posztolható.

ramblr,kirándulás,vitorlázás,app,applikáció,alkalmazás,közösségi média
Ezen a képen épp valaki az adriai vitorlázását rögzítette a túraapplikációjában. A többi fotója is igen izgalmasnak tűnik.
ramblr,kirándulás,applikáció,utazás
A ramblr segítségével egy koppintással elmentheted a kedvenc útvonalaidat, és mostantól nem kell körülményesen elmagyaráznod, hogy hányadik szikla mögül a legjobb a kilátás. Elég csak megosztanod a túraapplikációban elmentett útvonalat a barátaiddal.

Nézd meg ezt a galériát is, ha kirándulást tervezel: