Kötelező lustálkodás és még 5 szokás, amitől kellemesen lelassul és élvezetessé válik minden reggelem (igen, még a hétfők is)

lassú reggel,slow reggel,slow life Forrás: Getty Images
Minden reggel lustálkodom legalább öt percet, és/vagy csinálok valamit, amihez kedvem van. Ebből nem engedek. És még...

Nézzük először is, hogy fest egy nagyon rosszul induló reggel: másfél órán keresztül nyomogatom a szundi gombot, háromszor visszafordulok, mert otthon felejtettem valamit, még az irodába érve sem ébredek fel és ami a legszörnyűbb: rossz kávét iszom! (Na jó, az nem fordulhat elő velem, inkább nem iszom kávét egyáltalán.) Azt se komálom különösebben, ha korábban kell kelnem, hogy befejezzek egy melót, mert akkor abból áll a reggelem, nem pedig nyugis készülődésből. Merthogy szerintem a hétköznap reggelek is akkor az igaziak, ha nem keresztülrohanunk rajtuk észre se véve, hogy mi történik körülöttünk, hanem kicsit kiélvezzük őket. Imádom a reggeleket, na. És igazából a legtöbb ismerősöm ugyanígy van ezzel – azt mondják, ha sikerül időben felkelniük, akkor örülnek és élvezettel figyelik a napfelkeltét a gőzölgő kávéval, és nem hiányzik nekik, hogy nem aludtak 10 perccel tovább.

Szóval azt mondom, lázadjunk fel, töröljük el a rohanást és vezessük be helyettük a lassú reggeleket! Ha máshogy nem, legalább 10 percre! Vagy csak kettőre! Elmondom, hogy milyen szokásokat vezettem be, amiktől szépen, komótosan abszolválom a reggelemet, és mégsem kések el: