Így lassíts le és légy jelen! – 3 tipp

Borítókép: Így lassíts le és légy jelen! – 3 tipp Forrás: europress
Neked is vannak olyan pillanataid, amik csak úgy tova szállnak? Talán túl sokat vállalsz, vagy akarsz egyszerre, és nem marad időd igazán jelen lenni a mindennapokban!

Nemrég egy barátom mesélte, hogy a napi teendőkön elmélkedve annyira belemélyedt a gondolataiba, hogy megtervezze a következő, majd az azt követő tennivalót, hogy amíg kocsival eljutott a szupermarkettől az otthonáig, azt vette észre, hogy egyáltalán nem tudja hogyan jutott haza.

„Rutinból vezettem, szinte nem emlékszem a forgalomra sem, vagy arra, hogy meddig álltam a piros lámpánál, mert annyival előrébb járt már az agyam.”

Sajnos egyre többen vagyunk állandó rohanásban, kapkodásban: a jelenben élve, de a jelent meg nem élve.

Íme három talán számotokra is hasznos tipp, ami segíthet lelassítani és észre venni, hogy mi is történik körülöttetek!

Forrás: europress

1. Használj „mindfulness” csengőt!

Elég sok ilyen alkalmazást lehet már ingyenesen letölteni a mobil készülékekre. Ezek a következőt tudják: beállítod őket egy adott időintervallumra, - mondjuk másfél órára, - és az általad kiválasztott kellemes zenével, vagy hanggal fognak neked adott időközönként jelezni: „itt az idő megállni egy picit!”, vagy „végy egy mély lélegzetet és figyelj oda önmagadra!”. Építsd be a mindennapjaidba, hogy idővel szokásoddá válhasson a lassításra és az aktív jelenlétre való figyelem!

Forrás: europress

2. Egyszerre csak egy dolgot csinálj!

Hagyj fel a multitaskinggal, legalábbis redukáld amennyire csak lehetséges! Igen, ez többek között a munka közbeni étkezésekre is vonatkozik, nem csak több munka jellegű, vagy egyéb tevékenység együttes végzésére! Fókuszálj egy dologra, így jobban részese lehetsz a fontos pillanatoknak, a munkádban pedig hatékonyabbá válhatsz!

3. Vedd észre a jó dolgokat első látásra!

Ne utólag sajnálkozz, hogy kimaradtál egy közös családi élményből, vagy a természet látványosságaiból! Próbálj meg mindig az „itt és most-ban” jelen lenni, mindent érzékelni, ami körülvesz, folyamatosan reagálni a téged érő ingerekre, átadni magad a pozitív dolgoknak!

A cikk szerzője life coach. Ha kérdésed lenne az aktív jelenléttel kapcsolatban, keresd meg az elérhetőségén!