6 borászati kifejezés, amit nem árt ismerni

6 borászati kifejezés, amit nem árt ismerni
Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

L

Legszívesebben szótárt nyitnál egy-két fura borászatban használt szó hallatán? Nyugi, most beavatunk néhány szakkifejezésbe, hogy jobban képben legyél!

Rögtön jobban fogod érezni magad és több mindent fogsz majd érteni is egy boros társaságban zajló beszélgetésből e borászati kifejezések elolvasása és alaposabb megismerése után. Jöjjön most néhány olyan szakkifejezés, amit nem árt mindenkinek ismernie – és persze tudni a jelentésüket is.

Dekantálás: Amikor egy étteremben azt hallod, hogy a felszolgáló dekantálni fogja a borodat, kissé megijedsz, hogy vajon mi is fog történni a várva várt italoddal? Nos, akkor megnyugtatunk, mert aggodalomra egyáltalán nincs semmi ok. Ez ugyanis csupán azt jelenti, hogy a bort az üvegből egy másik edénybe töltik át. A speciális üvegekben nagyobb mennyiségben kap oxigént a bor, így megtisztul a lerakódott üledéktől, és a levegőztetés miatt finomabbá, zamatosabbá is válik az ital.

Olvasd el ezt is!
Kép
forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

Törköly: Ezt biztosan te is nagyon sokat hallod, de valójában nem tudod, hogy mit is jelent? Mi most eláruljuk! A szőlőtörköly nem más, mint a szőlő kipréselése után visszamaradt szár, héj és mag. Amikor a vizes törkölyt lepárolják, törkölypárlat keletkezik, ilyen például a grappa vagy a törkölypálinka.

Még több nagyon fontos kifejezésért kattints IDE!

Ezért nem ülhetett Meghan Markle és Harry herceg egymás mellé az egyik első közös szereplésükön a nyilvánosság előtt

Gyakorlatilag jelent meg együtt a nyilvánosság előtt Harry herceg és barátnője, Meghan Markle színésznő. Az esemény, amelyen minderre sor kerülhetett csaknem egy évvel azután, hogy fény derült a kapcsolatukra, az Invictus játékok volt Torontóban, amelyet Harry alapított 2014-ben és amely egy paralimpia jellegű sportverseny különböző hadseregekben megsérült veteránoknak.

A nap tippje: telefontisztító gép, mert a mobilod koszosabb, mint a vécéd, csak hogy tudd

A telefon a legkevésbé higiénikus tárgy körülöttünk, mert nemcsak állandóan a kezünk ügyében van, hanem az akkumulátorának köszönhetően melegebb hőmérsékletű is, mint mondjuk a slusszkulcsunk, tehát könnyebben tenyésznek rajta a baktériumok.

Kövess minket

Spórolj ősszel is!

Csak 1185 Ft