Miért koccintunk?

Miért koccintunk?
Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Mindig csináljuk, többször is, sokan mégsem tudják, mi is a valódi oka a koccintásnak. Te például tudod, hogy miért koccintunk?

“Egészségedre!” – Ez az egyik kedvenc magyar szava a külföldi turistáknak, és mi is előszeretettel használjuk, hiszen szinte mindig egyet jelent a poharak egymáshoz érintésével, azaz a koccintással. A koccintást jó eseményekhez, ünnepekhez kötjük, de vajon hogyan alakult ki ez a jól bevált szokás? Miért koccintunk valójában? Te tudod a valódi okát, illetve a jelentését?

Három elmélet is van már arra, hogy honnan származik, miért alakult ki a koccintás. Az első még a középkori időkből származik, amikor is gyakran került méreg olyan emberek poharába, akiket valaki szeretett volna magától távol tartani. Azért, hogy ez ne történhessen meg, illetve, hogy kiderüljön, kinek a poharába kevertek mérget, az emberek elkezdték összekoccintani a poharukat, méghozzá úgy, hogy egy kevés bor átcseppenjen a koccintó partner poharába. Így tesztelhették, hogy az vajon beleiszik-e ezután is. Ha igen, akkor valószínűleg mindkét pohárban tiszta bor volt.Hoppá! Milyen ügyes trükk!

A TÖBBI ELMÉLETÉRT KATTINTS IDE!

Trónok harca-útikalauz: 12 híres forgatási helyszín, amit egy igazi rajongónak nem szabad kihagynia

Nemcsak a színészek, hanem a Falat vagy Királyvárt megformáló pazar helyszínek is emlékezetes alakítást nyújtanak!

5 próbatétel, amit minden új párkapcsolatban be kéne vetni

Ha a kapcsolat kiállja ezen próbák valamelyikét, akkor arra már érdemes alapozni...

Zseniális trükk: így vidd fel a fényvédőt a sminked fölé

A bőr nem felejt – közhely, de, illetve éppen ezért, igaz. De akkor ne sminkeljünk? Dehogynem. Íme egy egyszerű make up hack, ami SPF-nehézzé varázsolja a sminkedet:

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Hűsítő nyári akciónk: 3 lapszám most csak 1185 Ft

Csak 1185 Ft