Egy ausztrál házaspár elválik, ha bevezetik az országban a melegházasságot

Borítókép: Egy ausztrál házaspár elválik, ha bevezetik az országban a melegházasságot Forrás: Getty Images
Márpedig ez minden bizonnyal meg fog történni, miután egy felmérés során az ausztrálok többsége melegházasság-pártinak bizonyult.

A napokban jött ki egy felmérés eredménye Ausztráliában, amelyet a teljes lakosság körében végeztek postai úton. A kérdésre az ausztrálok csaknem 80 százaléka válaszolt, ami arról szólt, hogy „módosítsák-e a törvényt úgy, hogy egynemű párok is házasodhassanak?”. A levelet válaszborítékban visszaküldők 61,2 százaléka, azaz 7,8 millió ember felelt igennel, 38,4 százalékuk (4,9 millió ausztrál) pedig nemmel. A felmérés ugyan a jog szerint semmire nem kötelezi az ausztrál kormányt, a miniszterelnök, Malcolm Turnbull mégis úgy nyilatkozott, hogy „még karácsony előtt” át fog menni a törvénymódosítás a nép akarata szerint.

Na most a melegházasság kérdése, mint a világon mindenütt, Ausztráliában is régóta napirenden van, és egy bizonyos házaspár, Nick és Sarah Jensen már 2015 óta azzal fenyegetőzött, hogy elválnak, ha az LMBTQ+ emberek egyenlő jogokat élveznek a házasság terén az országban. Jensenék több mint tíz éve élnek házasságban.

Azzal, hogy megváltozik a házasság definíciója, a házasság intézménye teljesen más értelmet és célt nyer majd az elkövetkező években

– nyilatkozta egy canberrai hírlapnak annak idején Nick Jensen, majd sietett tisztázni, hogy továbbra is együtt maradnak majd a feleségével.

Továbbra is férjként és feleségként tekintünk majd egymásra és házasoknak tekintjük magunkat az egyház és isten előtt
– mondta a férfi, aki amúgy az Ausztrál Keresztény Lobbi alkalmazottja.

Arról még nem szólnak a hírek, hogy a Jensen-házaspár beváltja-e az ígéretét.

(Ez nem egy keresztényellenes írás próbált lenni; pontosan tudjuk, hogy a világ tele van a lehető legkülönbözőképpe gondolkodó keresztény és nem keresztény emberekkel, s semmiképp sem vontuk le azt a következtetést, hogy minden hasonló hitű ember egyformán gondolkodna.)

17 színész, akiről az alakítása alapján el sem hinnéd, hogy nem meleg – kattints a galériára!