Angelina Jolie találkozott Justin Trudeau-val – nézd meg a filmplakátra illő fotót!

Borítókép: Angelina Jolie találkozott Justin Trudeau-val – nézd meg a filmplakátra illő fotót!
A színésznő az ENSZ különmegbízottjaként nagyon keményen felszólalt egy vancouveri konferencián a nők elleni erőszak tárgyában, a kanadai miniszterelnök pedig figyelemreméltó fényképet posztolt kettőjükről.

A hollywoodi szexuális zaklatási botrányokra és a globális menekültválságban a nőket sújtó szexuális kiszolgáltatottságra egyaránt kitért Angelina Jolie a beszédében, amelyet az ENSZ Vancouverben tartott békefenntartó konferenciáján mondott el szerdán.

Jolie, aki az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottjaként dolgozik hosszú évek óta, arról beszélt a pódiumon, hogy miképpen lehet a gendertudatos megközelítést integrálni a békefenntartás folyamatába.

„A nemi erőszak mindenhol ott van – mondta Angelina. – Abban az iparágban is, ahol dolgozom. Az üzleti életben, az egyetemeken, a politikában, a katonaságban és világszerte mindenütt.” És miután igen kevéssé félreérthető utalást tett a hollywoodi szexuális zaklatási botrányokra, amelyeknek maga is áldozata volt, így folytatta:

Ezeket a bűnöket, amelyeket a nők ellen elkövetnek, gyakran elintézik egy vállrándítással, kisebb sértésként állítják be, olyan emberek ballépéseként, akik nem tudják fékezni magukat, betegségként vagy túlzott szexuális étvágyként. De az a férfi, aki a nőkkel így bánik, nem túlfűtött. Hanem bántalmazó.

Aztán Jolie áttért a menekült nők szenvedéseire.

„A Mianmarból menekülő rohingja nők, akik eljutottak a bangladesi menekülttáborig, majdnem mind elszenvedői vagy szemtanúi voltak szexuális erőszaknak” – és emellett számos példát hozott fel arra, hogy a nemi erőszak nem egyszerűen szexuális bántalmazás, hanem a hatalom, az erőfölény kinyilvánítása.

[A nemi erőszaknak] semmi köze a szexhez. A hatalommal való visszaéléshez van köze. Bűncselekmény.

A konferencián 80 ország politikusai voltak jelen, köztük természetesen Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is, aki találkozott is a színésznővel. Ezt írta az Instagram-oldalán:

„Látogatás Angelina Jolie-val az ENSZ békefenntartó konferenciáján. Köszönöm, hogy ilyen állhatatos hangon védelmezi a világ legkiszolgáltatottabbjait.”

Justin Trudeau sármja már nem egy világhírű nőt megigézett – nézd meg a galériát!