Lélektől lélekig épít hidakat a negyedik Rehab Critical Mass

Lélektől lélekig épít hidakat a negyedik Rehab Critical Mass
Forrás: facebook

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

R

Rehab Critical Mass lesz szeptember 30-án, szombaton, ahova fogyatékosokat és épeket, babakocsis anyukákat és bárki mást egyaránt várnak. Merthogy jó dolog együtt tölteni egy kis időt.

Egyébként miért van itt lépcső? – teszi fel a kérdést Fekete Ádám színész-rendező-dramaturg ebben a videóban, a Blaha Lujza téri aluljáró peremén állva.

A videó természetesen arról szól, hogy Budapest enyhén szólva nincs 100 százalékig akadálymentesítve; a kisfilm mozgáskorlátozott szereplői szemléltetik is ezt azzal, hogy megpróbálnak lejutni valahogy a lépcsőn. Felbukkan egy magas sarkú cipő is azt a kitűzött célt szimbolizálva, miszerint a városi közlekedés ne jelentsen nagyobb nehézséget fogyatékosként, mint egy magas sarkút viselő ember számára.

2016
forrás: facebook
2016

Szóval Rehab Critical Mass. Szeptember 30-án. Lesz családi nap a Szent István téren, ki lehet próbálni parasportokat, lehet koncertet hallgatni, közösségi zenélésben részt venni, aztán 15 órakor felvonulás következik a Clark Ádám tértől a Szent István térig. Itt 18 órától Böjte Csaba osztja meg a gondolatait a közönséggel. Várnak mindenkit a szervezők, fogyatékosokat és épeket, babakocsisokat és segítő kutyásokat. Fontos, hogy láthatóvá legyen, mennyi embert érint (személyesen vagy hozzátartozóként) a fogyatékosság ezerszínű problémája – a szervezők szerint egyébként 1,8 millió magyarról van szó, akinek az életében ez a kérdés tartósan jelen van.

Itt a Rehab Critical Mass Facebook-eseménye.

Bréking: a nőknek nem is kapcsol ki az agya orgazmus közben

Mindenféle történik az agyunkban, amikor a csúcson vagyunk.

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft