Ez a szupermarket egy napra levette a polcáról az összes külföldi gyártmányú árut

Borítókép: Ez a szupermarket egy napra levette a polcáról az összes külföldi gyártmányú árut Forrás: Instagram
Ha valaki nem találná ki, elmondjuk, mi volt az üzenet…

Amikor egy szép augusztusi reggelen elkezdtek szállingózni a vevők a németországi Hamburgban található Edeka szupermarketbe, elég szokatlan látvány fogadta őket. A polcok majdnem üresen tátongtak, miután az üzlet vezetősége levétette onnan az összes terméket, ami nem Németországban készültek.

Úgy festett, mintha a dolgozók sztrájkba léptek volna – vagy egyszerűen elfelejtették feltölteni az árukészletet. De a vásárlók legkésőbb a sajtpulthoz érve megtudhatták, hogy ez egy szándékos döntés volt; ott ugyanis a következő felirat díszelgett:

Forrás: Instagram

Egy másik polcon pedig:

Forrás: Instagram

Az Edeka úgy döntött, hogy egy teljes napon át csak német árut forgalmaz, ami sajátos, ugyanakkor elég erős kiállás a rasszizmus ellen és a sokféleség értékei mellett. Hiányzott a polcokról például a görög olívabogyó és az olasz mozzarella.

Az Edeka kiáll a diverzitás mellett; élelmiszerválasztékunkban rengeteg Németországban előállított termék szerepel. De a más országokból származó termékekkel együtt jön létre az az egyedi változatosság, amely miatt a vásárlóink minket választanak
kommentálta az akciót egy szóvivő.
Forrás: Instagram