"Mind meghalunk" – 11 szarkasztikusan keserű tweet azután, hogy Donald Trump bejelentette: az USA kilép a párizsi klímaegyezményből

Borítókép: "Mind meghalunk" – 11 szarkasztikusan keserű tweet azután, hogy Donald Trump bejelentette: az USA kilép a párizsi klímaegyezményből Forrás: Getty Images
Gyakorlatilag az egész világ tiltakozik, miután Trump bejelentette, hogy kilép a párizsi egyezményből, amelynek eddig csak Szíria és Nicaragua nem volt a tagja az ENSZ-tagállamok közül.

Donald Trump csütörtökön bejelentette a Fehér Ház Rózsakertjében, hogy az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből, amelyet éveken át tartó egyeztetések után összesen 194 ország írt alá.

Forrás: Getty Images

Ez várható volt; a kilépés szerepelt Trump választási ígéretei között és korábban is többször belengette, hogy meg fogja lépni ezt, mondván, ez szolgálja legjobban Amerika érdekeit. Azt is többször hangoztatta, hogy nem hisz a klímaváltozásban, bár fontosnak tartja a környezet védelmét. Az Egyesült Államok mint ipari nagyhatalom élen jár a káros anyagok kibocsátásában, és nyilván elképesztően sokba kerül(ne) az országnak a globális felmelegedés csökkentéséért folyó küzdelem. Ezen a téren csak Kína előzi meg; Kína azonban – több más országgal együtt – a bejelentés után határozottan hitet tett amellett, hogy marad az egyezményben.

A világ politikai, gazdasági vezetői azóta is tiltakoznak és felszólítják Trumpot, hogy gondolja át még egyszer.

Amerikai városok és államok vezetői is nyilatkozatban biztosítanak arról, hogy a maguk részéről betartják a párizsi egyezményben foglaltakat. Csütörtök este a világ számos középületét zölddel világították ki, hogy kifejezzék a a Föld iránti elkötelezettségüket.

Forrás: Getty Images

A Twitter csak úgy hemzseg a szarkasztikus, fekete humorú bejegyzésektől. Ezek a legjobbak eddig: