II. Erzsébet a Trónok harcánál már csak a saját magáról készült tévésorozatért rajong jobban

Borítókép: II. Erzsébet a Trónok harcánál már csak a saját magáról készült tévésorozatért rajong jobban
Pedig van egy-két kompromittáló pillanat is a The Crownban. De úgy látszik, ez sem háborítja fel a királynőt.

A Netflixen látható 10 részes The Crownról már mi is sokat lelkendeztünk. A gyönyörűen fényképezett sorozat nagyon pontosan, valósághűen mutatja be a II. Erzsébet trónra emelkedése körüli ellentmondásokat, konfliktusokat, a kulisszák mögött zajló udvari manipulációkat és részletesen kiderült belőle, miért akadályozta meg őfelsége – korábbi ígérete ellenére) –, hogy a húga, Margit hercegnő hozzámenjen a szerelméhez. A The Crownban egy-két pikáns jelenetet is láthatunk Erzsébet és Fülöp nászútjából, s a királynő egyszer frivol megjegyzést is tesz nagybátyja mopszainak emésztési problémáira.

Az időközben Golden Globe-ot és még rengeteg díjat nyert sorozat kapcsán az egész világ találgatja, hogy vajon az érintettek, vagyis a brit királyi család, jelesül maga II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg nézik-e The Crownt. Már csak azért is, mert a királynőről korábban is kiderült, hogy rákattant például a Trónok harcára. (Egyszer még a forgatásra is ellátogatott!)

Most a Sunday Express kiderítette, hogy II. Erzsébet meglehetősen odáig van a sorozatért. A brit bulvárlap egy jól értesült, régóta az udvarnál szolgáló, ámde névtelen forrásra hivatkozik.

Az említett forrás szerint a királynő legkisebb fia, Edward herceg és felesége, Sophie unszolására kezdte nézni a sorozatot, akik "imádják a The Crownt" – állítja a meg nem nevezett illető.

Tetszett őfelségének, jóllehet úgy találta, hogy egynémely jelenetben túl drámaian ábrázolták az eseményeket
olvasható a Sunday Expressben.

A királyi család más tagjai is tetszésüknek adtak hangot a 2016 novemberében bemutatott sorozat kapcsán. "A zene csodálatos, a történet gyönyörű és az embert büszkeséggel tölti el, miközben nézi" – lelkendezett Eugénia yorki hercegnő. Egy másik családtag, Mike Tindall – a királynő unokája, Zara Tindall férje – pedig a főszerepet játszó Claire Foyt magasztalta: "Kiváló színésznő, aki a királynőt alakítja. Nagyszerű műsor, pompásan sikerült".

A sorozat következő évadát épp mostanában forgatták, ez az 50-es, 60-as években játszódik és továbbra is Claire Foy játssza a királynőt. A bemutató 2017 vége felé várható.