Chris Cornell özvegye nyílt levelet írt elhunyt férjének: „Sajnálom, hogy egyedül voltál”

Borítókép: Chris Cornell özvegye nyílt levelet írt elhunyt férjének: „Sajnálom, hogy egyedül voltál” Forrás: Getty Images
Vicky Cornell a nyílt levélben is utal arra, hogy az öngyilkosság gyógyszeres befolyásoltság alatt történt.

Május 18-án elhunyt Chris Cornell grunge-zenész, a Soundgarden és az Audioslave frontembere. Felakasztotta magát. A család meg van győződve arról, hogy a zenész nem volt magánál, amikor öngyilkos lett; egy gyógyulófélben levő alkoholistáról van szó, aki 1-2 Ativannal (receptre kapható nyugtatószerrel) többet vett be az orvosilag előírt adagnál. Erről szól Chris feleségének nyílt levele is az elhunythoz, amelyet a Billboard magazin website-ja tett közzé:

Drága Christopheremnek.

Te voltál a legjobb apa, férj és vej. Türelmed, empátiád, szereteted mindig megmutatkozott.

Mindig azt mondtad, hogy megmentettelek, hogy már nem élnél, ha én nem lennék. Felragyogott a szívem látva, hogy boldog vagy, hogy élsz és motivált vagy. Hogy érdekel az élet. Hogy mindent megteszel, amit tudsz, hogy visszaadj.

Az elmúlt évtized életünk legjobb korszaka volt és úgy sajnálom, édes szerelmem, hogy nem láttam, mi történik veled akkor éjjel. Sajnálom, hogy egyedül voltál és tudom, hogy az nem te voltál, drága Christopherem. A gyerekeid is tudják, így most már békében nyugodhatsz.

Össze vagyok törve, de kiállok érted és vigyázni fogok gyönyörű gyerekeinkre. Minden nap minden percében rád fogok gondolni, és harcolok érted. Igazad volt, amikor azt mondtad, hogy lelki társak vagyunk. Azt mondják, az utak, amelyek egyszer keresztezték egymást, újra találkoznak majd, és tudom, hogy egyszer megtalálsz engem, én várni fogok rád.

Jobban szeretlek, mint bárki szeretett bárkit valaha a szerelem történetében és jobban annál, ahogy bárki szeretni fog.

Mindig és örökké a tiéd,

Vicky

Forrás: Getty Images
Chris Cornell és Vicky Cornell 2017 áprilisában

Az özvegy már Cornell halála utáni napokban is meg volt győződve róla, hogy a férje gyógyszeres befolyásoltság alatt tette, amit tett:

Chris odaadó apa és férj volt. Ő volt a legjobb barátom. Az élete elsősorban a családja, másodsorban a gyerekei körül forgott. Anyák napjára hazarepült, hogy a családjával legyen. Ezután csak szerdán napközben, a koncert napján indult Detroitba.... Amikor a koncert után telefonon beszéltünk, észrevettem, hogy kicsit összemosódnak a szavai; valahogy más volt. Amikor elmondta nekem, hogy talán egy-két Ativannal többet vett le, kapcsolatba léptem a biztonságiakkal és megkértem őket, hogy nézzenek rá… Felfoghatatlan, ami történt, és remélem, hogy a későbbi orvosi jelentések további részletekkel szolgálnak majd.

Tudom, hogy szerette a gyerekeit és nem okozott volna nekik fájdalmat azzal, hogy szántszándékkal maga keresi a halált.
mondta Vicky Cornell.

Itt nézhetsz bele a Soundgarden utolsó koncertjébe, amelyre közvetlenül Cornell halála előtt került sor Detroitban: