Már megint micsoda hajmeresztő dolog derült ki Diana hercegnőről

Borítókép: Már megint micsoda hajmeresztő dolog derült ki Diana hercegnőről Forrás: Getty Images
Augusztusban lesz 20 éve, hogy Diana hercegnő, valamint barátja és a sofőrjük tragikus autóbaleset áldozatai lettek. Az évforduló környékén jó néhány könyv, film, tévéműsor jön ki; most például egy dokumentumfilm, amiből azt is megtudhatjuk, hogy...

Az amerikai CBS tévécsatornán Princess Diana: Her Life, Her Death, The Truth címmel műsorra kerülő dokumentumfilmből több olyan információ derül ki a 20 éve halott walesi hercegnőről, ami még soha nem látott napvilágot.

A legmegdöbbentőbb talán az, hogy Diana és Károly herceg mindössze 12 alkalommal randizott az esküvőjük előtt. Alig ismerték egymást!

Forrás: Getty Images

Diana mindössze 19, Károly pedig 32 éves volt, amikor 1980 nyarán járni kezdtek. Korábban is ismerték már egymást: 1977-ben találkoztak először, amikor Károly még Diana nővérének, Lady Sarah Spencernek udvarolt. 1981 júliusában házasodtak össze. A rövid jegyesség és a viharos házasság ellenére Lana Marks, Diana barátnője biztosítja a dokumentumfilm nézőit, hogy valódi kötődés volt köztük. Diana egyszer ugyanis azt mondta neki, hogy

egyetlen férfit szerettem igazán, és az Charles.

A dokumentumfilmből azt is megtudhatják majd a nézők, milyen hatással volt Diana a britekre, a monarchiára, és közeli barátok mesélik el a hercegnő utolsó heteit. Itt egy angol nyelvű részlet a filmből, amelyet a CBS reggeli műsorában vetítettek: