Egy 13 éves lány megzenésítette Hillary Clinton választási vereséget elismerő beszédét; ide kattintva zokoghatod végig a bájosan csöpögős videót

Borítókép: Egy 13 éves lány megzenésítette Hillary Clinton választási vereséget elismerő beszédét; ide kattintva zokoghatod végig a bájosan csöpögős videót Forrás: youtube
Az „A lányoknak” című slágergyanús szerzeményt egy csupa tinilányból álló vonós zenekar kíséri.

2016 novemberében, néhány órával azután, hogy Donald Trump megnyerte az amerikai elnökválasztást, Hillary Clinton beszédet tartott [itt nézheted meg teljes egészében], amelyben elismerte vereségét. A beszédének egy részét „a kislányoknak” címezte; ilyeneket üzent nekik:

A világ kislányainak, akik most nézik ezt: sose kételkedjetek abban, hogy értékesek és erősek vagytok és hogy minden esélyt és lehetőséget megérdemeltek arra, hogy kövessétek és megvalósítsátok az álmaitokat.

Egy kaliforniai lányiskolában a zenetanár odaadta ezt a szövegrészletet a tanítványainak és megkérte őket, hogy írjanak belőle vagy róla valami zenei produkciót. A 13 éves Isolde Fair megzenésítette, és hangszeres kísérettel videóra vették. Íme:

A videót azóta rengetegen megosztották, a napokban maga Hillary Clinton is megköszönte a kislány és zenésztársai munkáját a Twitteren:

A videóban olyan állóképek is láthatók, amelyen az előadók táblákat tartanak olyan feliratokkal, mint „Az álmok valóra válhatnak”, „Minden lány számít”, „Én akarok lenni a változás”. Ugye milyen cukiiii?

A márciusi Éva magazinban fókuszban a szexizmus! Te belelapoztál már?