Ezen zokog most az internet: egy muszlim és egy zsidó család találkozása a reptéren

Ezen zokog most az internet: egy muszlim és egy zsidó család találkozása a reptéren
Forrás: twitter

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A hidzsábot viselő kislány és a kipás kisfiú éppen akkor mosolygott egymásra, amikor a Chicago Tribune fotósa exponált. Olvasd el a percek alatt világhírűvé vált fotó történetét!

Mindkét gyerek apja nyakában ül, és miközben egymásra mosolyognak, transzparenseket tartanak olyan feliratokkal, mint „szeretet”, „a gyűlöletnek nincs helye itt”, a szülők pedig „empátia” és „Már láttunk ilyet. Soha többé” feliratú transzparenseket tartanak. A képet a Chicago Tribune fotósa, Nuccio DiNuzzo posztolta a Twitteren.

A kép hétfőn készült, amikor néhány tucat ember tüntetett a chicagói O'Hare repülőtéren.

Csak idő kérdése volt, hogy egymásra nézzenek. Abban a pillanatban tudtam, hogy megvan a kép

- mondta később a fotós, aki már órák óta kattintgatott a reptéren.

A képen egyébként egy Illinois államban élő rabbi, Jordan Bendat-Appell látható kilencéves fiával, Adinnal és egy muszlim férfi, Fatih Yildirim, aki Chicago egyik külvárosában él, 7 éves Meryem lányával. „A fiam, Adin előre akart menni – meséli a rabbi a huffingtonpost.com-nak, hogy jobban lássa az embereket. Megkért, hogy vegyem a nyakamba, és a következő pillanatban már ott is voltunk a másik család mellett. Nagyszerű beszélgetés zajlott le köztünk.

Az volt a csodálatos, hogy a képen nem egy muszlim és egy zsidó család látható, hanem két ember, akik ráadásul akár testvérek is lehetnének, annyira hasonlítanak.

- tette hozzá Bendat-Appell.

A rabbi még meg is hívta a muszlim családot sabbati vacsorára. „Én steaket sütök, ők hozzák a baklavát” – mondta.


Lassan egy hete tüntetnek az amerikai reptereken Trump elnök bevándorláspolitikája ellen, aki január 27-én aláírt két fontos rendeletet, amely leállította a menekülteket befogadó programot és megtiltotta 7 muszlim többségű ország polgárainak beutazását az Egyesült Államokba.

Ettől tüsszögsz ősztől tavaszig a szakértő szerint

Ősszel sem lélegzünk be jobb levegőt, mint például a pollenidőszak kellős közepén. Hogy miért?

Már most kivagdostam mindet: ezek lesznek a leghasznosabb háztartásitermék-kuponok a Joy-napokon

Minden alkalommal összeválogatom a füzetből az általam kedvelt háztartásicikk-kuponokat és feltankolom a szekrényt tisztítószerekkel, mosáshoz szükséges holmikkal. És ti?

Számok, tények: 10 érdekes adat a transzneműségről

Avagy itt tartunk a transz emberek elfogadottsága tekintetében 2017-ben.

Pásztory Dóra: A tűzpiros körömlakk dicsérete

A kétszeres paralimpiai bajnok most arról beszél, hogy azon a kézen fontos csak igazán a manikűr, amelyen nincs meg feltétlenül mind az öt ujj. Részlet a novemberi Éva magazinban megjelent írásból.

Így téliesítsd a kertedet: 8 tipp

Muszáj egy kicsit előkészíteni a kertet a télre, hiszen annyit dolgoztál vele egész évben, annyi energiát fektettél bele, nem hagyhatod a következő néhány hónapra parlagon....

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft