Két paralimpikon megdöbbentő története: „Nem magamért imádkoztam, hanem a barátnőimért, akik az autóban voltak”

Borítókép: Két paralimpikon megdöbbentő története: „Nem magamért imádkoztam, hanem a barátnőimért, akik az autóban voltak” Forrás: VIASAT3 / Birtalan Zsolt
Dani Gyöngyi kerekesszékes vívó és Varga Kata Eszter parakajakos egy tévéműsorban mesélték el, hogyan változott meg az életük egy pillanat alatt.

Drámai történeteket láthattunk-hallhattunk szerda este a Viasat 3 Lakástalkshow című műsorában. Két paralimpikon, Dani Gyöngyi kerekesszékes vívó és Varga Katalin parakajakozó elmesélte, melyikük hogyan, milyen gyászos esemény folytán került kerekesszékbe. Az is kiderült, hogy ők maguk is először hallják egymás történetét – eddig nem mentünk ilyen mélyre, mondták.

Forrás: VIASAT3 / Birtalan Zsolt

Gyöngyi gerince 16 éves korában tört el, amikor leugrott a negyedik emeletről. „Meg akartam halni, nem voltam annyira kibékélve a világgal, meg magammal” – magyarázta a Lakástalkshowban, és azt is hozzátette, hogy klasszikus kulcsos gyerek volt, nem igazán volt kivel megosztani a problémáit. Ugyanakkor nem hibáztatja a szüleit, akik egész nap dolgoztak. A rehabilitációja során azonban megtért és most már úgy látja, a kerekesszék „a lehető legjobb dolog, ami történhetett velem”.

„Az életutam nekem sem volt a legmegfelelőbb pályán, akkoriban szabadultam ki egy rossz párkapcsolatból – emlékszik vissza Varga Katalin Eszter, aki egy bulizós időszak zenitjén keveredett autóbalesetbe az Árpád-hídon. Több barátja is a kocsiban ült.

„Eleinte én nem magamért imádkoztam, hanem a barátnőimért, akik az autóban voltak. Nekem az volt az első és legnehezebb feladat, hogy nekem ezzel együtt kell élni, hogy valakinek megváltoztattam az életét. Én azért is választok egyéni sportágat, mert ott én lehetek a hibás és ha valamit elrontok, akkor magamat tudom elővenni
magyarázza a műsorban Varga Katalin Eszter.

A két sportoló még beszél a családi életükről, gyerekvállalásról, természetesen a parasport szépségeiről és nehézségeiről, valamint arról, hogy mennyiben más az életük, a megbecsültségük, mint az ép élsportolóknak.

Ide kattintva nézheted meg a teljes adást.