De igen, te is segíthetsz az Aleppóban rekedteknek

De igen, te is segíthetsz az Aleppóban rekedteknek
Forrás: twitter

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vannak, akik a legsötétebb órákban sem adják fel. Így segíthetsz nekik...

Néhány hónapja Aleppót tartják „a legveszélyesebb helynek a világon”. Több mint négy éve folyik itt a szíriai polgárháború egyik legvéresebb, legtöbb (civil és katonai) áldozatot követelő ostroma, ahol az elmúlt egy évben az orosz hadsereg által is támogatott szíriai kormányerők harcolnak azért, hogy visszafoglalják a várost a lázadó szervezetekkel szemben. Az ENSZ jelentései szerint a kormányerők civilek tucatjait végzik ki az utcán ezekben a napokban, és ezzel háborús bűnöket követnek el. A lakosság helyzete gyakorlatilag a katasztrófához közelít és gyülekeznek a búcsúüzenetek a közösségi oldalakon.

Ezekben a sötét napokban egyre többen vállalnak szolidaritást az aleppóiakkal. Még a párizsi Eiffel-torony is elsötétült szerdán néhány órára.

A helyzet kilátástalannak tűnik, de vannak szervezetek, amelyek továbbra sem adják fel és mindent megtesznek azért, hogy az Aleppóban élők mielőbb biztonságba kerüljenek. Te is segíthetsz nekik – ők azok:

whitehelmets.org – a fehér sisakosok egy helyi civil önkéntes mentőszervezet, amely hangsúlyozottan semlegesnek mondja magát és amelynek tagjai fegyvertelenül mentik a lakosokat még a vegyifegyver-támadások alatt is, valamint orvosi ellátásban részesítik őket. A dán és a német kormány is támogatja őket. Itt adhatsz adományt nekik.

Orvosok Határok Nélkül – nemzetközi segélyszervezet, amelynek tagjai háború sújtotta övezetekben tevékenykednek. Van köztük, aki a legnagyobb vészhelyzetben is a városban marad és a helyi kórházak épületeiben próbálja menteni, ami menthető. Itt adhatsz adományt nekik.

Amnesty International – aláírásokat gyűjtenek, hogy a szíriai kormány biztonságban menekítse ki az aleppóiakat a városból. Aláírásod mellett adománnyal is segíthetsz.

Az ENSz Menekültügyi Szervezete decemberben az Aleppóból kimenekítettek között osztott szét gyógyszereket és élelmiszert. Az UNHCR-nek itt küldhetsz adományt.

Sárosdi Lilla megnevezte a zaklatóját

A színésznő azt is elmondja ebben a videóban, hogy a korábbi elhatározásával ellentétben miért döntött így.

Télen is csobbannál a Balcsiban? Semmi akadálya!

Hurrá! Már télen is mártózhatunk a Balatonban a szigligeti strandon.

Nálunk egyértelműen Harrison Ford Halloween-szettjei viszik a pálmát

Ennek a pasasnak aztán van humor a tarsolyában!

Íme, a gyerekruha, ami együtt nő a kölköddel... komolyan!

Nőnek, mint a dudva? Mire eljön a tél, addigra kinövik a nagy gonddal összeturizott téli holmijaikat? A fél életedet ruhahajtogatással töltöd, a másik felét pedig bababörzéken? Mire az összes játszós cuccára felvarrtad az óvodai jelét, kezdheted elölről? Ha nagyjából ez a helyzet nálatok is, akkor jó hírünk van.

Napi horoszkóp október 19.: a Bikák komoly lehetőséget kapnak, a Halak lelkileg töltődhetnek

Ma is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft