De igen, te is segíthetsz az Aleppóban rekedteknek

De igen, te is segíthetsz az Aleppóban rekedteknek
Forrás: twitter

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vannak, akik a legsötétebb órákban sem adják fel. Így segíthetsz nekik...

Néhány hónapja Aleppót tartják „a legveszélyesebb helynek a világon”. Több mint négy éve folyik itt a szíriai polgárháború egyik legvéresebb, legtöbb (civil és katonai) áldozatot követelő ostroma, ahol az elmúlt egy évben az orosz hadsereg által is támogatott szíriai kormányerők harcolnak azért, hogy visszafoglalják a várost a lázadó szervezetekkel szemben. Az ENSZ jelentései szerint a kormányerők civilek tucatjait végzik ki az utcán ezekben a napokban, és ezzel háborús bűnöket követnek el. A lakosság helyzete gyakorlatilag a katasztrófához közelít és gyülekeznek a búcsúüzenetek a közösségi oldalakon.

Ezekben a sötét napokban egyre többen vállalnak szolidaritást az aleppóiakkal. Még a párizsi Eiffel-torony is elsötétült szerdán néhány órára.

A helyzet kilátástalannak tűnik, de vannak szervezetek, amelyek továbbra sem adják fel és mindent megtesznek azért, hogy az Aleppóban élők mielőbb biztonságba kerüljenek. Te is segíthetsz nekik – ők azok:

whitehelmets.org – a fehér sisakosok egy helyi civil önkéntes mentőszervezet, amely hangsúlyozottan semlegesnek mondja magát és amelynek tagjai fegyvertelenül mentik a lakosokat még a vegyifegyver-támadások alatt is, valamint orvosi ellátásban részesítik őket. A dán és a német kormány is támogatja őket. Itt adhatsz adományt nekik.

Orvosok Határok Nélkül – nemzetközi segélyszervezet, amelynek tagjai háború sújtotta övezetekben tevékenykednek. Van köztük, aki a legnagyobb vészhelyzetben is a városban marad és a helyi kórházak épületeiben próbálja menteni, ami menthető. Itt adhatsz adományt nekik.

Amnesty International – aláírásokat gyűjtenek, hogy a szíriai kormány biztonságban menekítse ki az aleppóiakat a városból. Aláírásod mellett adománnyal is segíthetsz.

Az ENSz Menekültügyi Szervezete decemberben az Aleppóból kimenekítettek között osztott szét gyógyszereket és élelmiszert. Az UNHCR-nek itt küldhetsz adományt.

Első nap az iskolában: 16 előtte-utána fotó

Na, melyik olvasónknak megy a gyereke először iskolába (vagy óvodába)? Készüljetek lélekben...

A magyarok kevesebb mint fele fogadná el, ha a gyerekük egy fekete bőrű emberrel randizna

Tegyük fel, hogy az átlag magyar úgy nagyjából tolerálja a feketék, ázsiaiak vagy másmilyen, nyilvánvalóan teljesen máshonnan érkező emberek jelenlétét. És a családjában szívesen látna-e egy más bőrszínű embert?

Így mondhatsz nemet anélkül, hogy kiejtenéd a "nem" szót a szádon: 7 tipp

Küldöm szeretettel mindenkinek, aki hozzám hasonlóan irtózik a konfrontációtól.

Verekszik a gyerek? Így állítsd le!

Ha tudsz, még időben lépj közbe!

A fitneszblogger meglehetősen látványos módszerekkel figyelmezteti azokat, akik csak a kalóriákat számolják

A brit fitneszblogger frappáns képmontázsok segítségével hasonlítja össze a különböző egészséges és egészségtelen kaják kalóriatartalmát.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

5 lapszám Éva + 5 lapszám InStyle

Csak 2995 Ft