Így nézne ki, ha színesbőrű modell szerepelne a legnagyobb mainstream kampányfotókon

Borítókép: Így nézne ki, ha színesbőrű modell szerepelne a legnagyobb mainstream kampányfotókon
Egy pillanat... nincsenek színesbőrű modellek, akiket leszerződtetnének milliós kampányok arcaként? Azt hittük, azért van ilyen. Úgy látszik, nem elég.

A diverzitás kérdése évek óta forró vitatéma Hollywoodban és a high end divatvilágban. Persze sokkal jobb a helyzet, mint a kilencvenes években, amikor Naomi Campbell volt A Fekete Modell; de úgy tűnik, még hosszú utat kell megtennünk. Rengeteg a tehetséges fekete, ázsiai, latino, arab vagy indiai színész és modell, mégis mintha valahogy a szórakoztatóiparban is ott lenne az a bizonyos üvegplafon; a legtöbb filmfőszerepet még mindig fehér bőrűek kapják, nem beszélve a milliós divatkampányokról.

Azért persze időnként beleütközünk egy-egy színesbőrű modellt felvonultató óriásplakátba,

...de az, hogy a "default" modell még mindig fehér, mi sem bizonyítja jobban, mint Deddeh Howard projektje. A Los Angelesben élő modell egy fotóssal szövetkezve újra elkészített néhányat az utóbbi évek legismertebb reklámkampányai közül, megmutatva, hogy a csokoládészínű bőrárnyalat éppenséggel ugyanúgy eladhatja a termékeket, mint a porcelánfehér. Nézzétek: