Szívet tépő fotók: százak gyűltek össze egy magára hagyott csecsemő temetésén

Borítókép: Szívet tépő fotók: százak gyűltek össze egy magára hagyott csecsemő temetésén Forrás: Europress
Egy halva született kislányt talált a rendőrség az utcán az angliai Oxfordban, és hiába próbálták megtalálni a szüleit. Ezért a helyi közösség temette el helyettük.

Jim Holmes rendőrnyomozó hónapokon át kereste a (feltételezhetően) halva született kislány szüleit. Újságokban is üzent nekik. Végül, amikor nem járt sikerrel, sajtótájékoztató útján küldött üzenetet a kis Raihana – a név, amit Holmes nyomozó választott, mennybéli virágot jelent arabul – szüleinek. Ezalatt alig bírta visszatartani a könnyeit – nem könnyű megnézni ezt a videót:

Holmes nyomozó azt üzeni a videóban a kislány édesanyjának, hogy „nyugodtan jelentkezzen, nem lesz bántódása”, a rendőrség támogatni szeretné őt például abban, hogy a temetés a család vallása szerint történjen.

Ezalatt több, mint 2300 fontot (közel 800 ezer forintot!) gyűjtött össze egy halva születésekkel foglalkozó alapítvány azért, hogy a magára hagyott kis test méltó temetést kapjon.

Végül október 18-án, kedden százak gyűltek össze az oxfordi temetőben Raihana tiszteletére.

Forrás: Europress

Mielőtt eltemették volna, hivatalosan is bejegyezték a kislányt Raihana néven.

Forrás: Europress

Holmes nyomozó a sírbeszédében elmondta, hogy nem nyugszik, amíg meg nem találja a kislány édesanyját.

Forrás: Europress

A temetésen részt vevők, akik magukra vették a gyászt Raihana szülei helyett, nem csak virágokat és plüssmacikat tettek a sírra, de üzeneteket is írtak neki egy emlékkönyvbe.

A temetést a Brit Humanista Szövetség egy tagja celebrálta. Ezt mondta: „Nem tudjuk, ki volt a kislány, akitől most elbúcsúzunk. Az édesanyja nem jelentkezett, ezért semmit sem tudunk a családjáról vagy a származásáról. Nem tudjuk, az anya vallásos-e.”

Emberek vagyunk, ez a közös bennünk, ez hozott ide mindannyiunkat a mai napon. Ez a kislány egy közülünk, a közösségünk tagja. Otthont adunk neki a szívünkben
– tette hozzá az aktivista.

Az alábbi galériában még több fotót találsz a gyászos, ugyanakkor mégis közösségformáló eseményről.

Fotók: Europress