Ilyen túlélni egy terrortámadást - elgondolkodtató történet 10 percben

Ilyen túlélni egy terrortámadást - elgondolkodtató történet 10 percben
Forrás: ted.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

G

Gill Hicks felszállt a metróra, hogy időben beérjen a munkahelyére. De aznap reggel a vagonban nem csak a leszállást jelző gombot nyomták meg az emberek. Valaki rátette az ujját a detonátor kapcsolójára, majd egyszerre minden elsötétült.

Gill Hicks élte a megszokott, átlagos mindennapjait Londonban: reggelente összekészült, elsétált a metróig, sietett a munkába. 2005-ben, egy szintén nagyon átlagos napon azonban nem érte el úticélját. Egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát éppen abban a metró kocsiban, ahol Gill is utazott. Sok-sok év után a túlélő, - aki a támadás előtt szeretett TED előadásokat hallgatni, - most maga is kiállt a TED közönsége elé, és feltárta érzéseit: elmesélte mit tanult meg abból, hogy túlélte a támadást.

Egy fiatal ausztrál nő voltam, aki különleges dolgokat csinált Londonban. És nem álltam készen arra, hogy mindez véget érjen.

- Gill Hicks

Végtelenül elgondolkodtató, és megrázó Gill története a túlélésről, emberekről, az összefogásról, a kitartásról. Mi szinte lélegzetvétel nélkül néztük végig ezt a 10 percet. Kattints a videóra, amihez magyar felirat is tartozik!

Rád hogy hatott Gill története? Írd meg a véleményed kommentben!

12 ex-sztárpár elmeséli, hogyan lehet a válás után is békében nevelni a közös gyerekeket

Ha valamiben, abban egyetértenek, hogy a dráma a filmvászonra való.

Napi horoszkóp május 26.: az Ikrek váratlan helyről és személytől kapnak segítséget, az Oroszlánok rátermettségüket bizonyíthatják

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, mert ma is fontos üzeneteket rejtenek az egyes csillagjegyek!

4 hátnyújtó mozdulat, amitől úgy alszol majd, mint a tej!

Derékfájással küzdesz, esetleg aludni is alig bírsz tőle? Ennek most vége!

Magunkra ismerünk! Éva Psziché Nap – a legendás rovat életre kel

Vekerdy Tamás, Pethő Orsolya, Szél Dávid előadása, beszégetések férfi depresszióról, házassági nehézségekről... Gyere el június 9-én, találkozz a szerkesztőkkel! Azt is eláruljuk, hol kaphatók a jegyek.

Top 10 munka, amit akkor válassz, ha az utazás a szenvedélyed!

Neked melyik munka jönne be leginkább, ami mellett nyakadba vehetnéd a világot?

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Egyéves Éva-előfizetés és féléves Apa-előfizetés most több, mint 40% kedvezménnyel!

Csak 4990 Ft