Állatkínzással vádolják a 3 éves György herceget – hogy mi van?

Borítókép: Állatkínzással vádolják a 3 éves György herceget – hogy mi van? Forrás: Kensington palota
Kikeltek magukból az állatvédők György herceg egyik születésnapi fotója láttán.

György herceg a harmadik születésnapját ünnepelte július 22-én, és ebből az alkalomból bájos fotókat tett közzé a Kensington palota.

Az egyik születésnapi fotón a hároméves herceg a család spánieljét, Lupót eteti egy jégkrémmel a norfolki rezidenciájuk kertjében. Állatvédő szervezetek és magánszemélyek a felháborodott kommentekkel reagáltak a fotóra a közösségi médiában, mivelhogy a kutyák allergiásak a tejre és a csokoládéra.

Forrás: Kensington palota

Egy Twitterező odáig ment a felháborodásban, hogy „monarchista szörnyetegnek” nevezte György herceget!

Egy másik Twitter-bejegyzésben az olvasható, hogy a kutyák legrosszabb esetben meghalnak, legjobb esetben pedig súlyos hasmenést kapnak a jégkrémtől.

A RDPCA, egy állatkínzás ellen küzdő brit civil szervezet egyik szóvivője így kommentálta a történteket a Daily Mailnek:

György herceg tündéri gesztussal igyekszik a család kutyáját, Lupót felfrissíteni a nagy melegben. Ugyanakkor azt tanácsoljuk a kutyatulajdonosoknak, hogy legyenek óvatosak, amikor emberi fogyasztásra szánt élelmiszert adnak a kutyájuknak. A csokoládé például mérgező lehet a kutyák számára, a tejtermékeket pedig nehezükre esik megemészteni. Jégkrém helyett állatbarát összetevőkből készült jeges nyalókát ajánlanánk, amelyeket otthon is elkészíthetünk a gyerekekkel együtt és a végeredmény biztonságos jutalomfalat lehet a kutyáknak.”

Forrás: Kensington palota

A 3 éves György hercegről ezúttal nem Katalin hercegné, hanem Matt Porteous fotóművész készített fotókat még július közepén.