Katonatiszt lett Amerika szépségkirálynője

Borítókép: Katonatiszt lett Amerika szépségkirálynője Forrás: Europress
Történelmi pillanat a szépségversenyek történetében: az új Miss USA az amerikai hadsereg logisztikai felügyelője.

Az amerikai hadsereg 26 éves tisztjét, Deshauna Barbert választották a Miss USA szépségverseny királynőjének vasárnap este Las Vegasban.

Deshauna 17 évesen lépett be a hadseregbe, ahol logisztikai felügyelőként dolgozik. Informatikai és rendszerelemzői diplomája van. A szépségversenyen District of Columbia színeiben indult.

Forrás: Twitter

Mint mindannyian tökéletesen tisztában vagyunk vele, a szépségversenyeket nem csak a külső dönti el, hanem az intelligenciája és a kérdésekre adott frappáns válaszai is. Deshauna például ezt mondta a színpadon:

Mint az Egyesült Államok hadseregének női tisztje bátran elmondhatom, hogy mi legalább olyan kemények tudunk lenni, mint a férfiak. Részlegvezetőként erősnek és elszántnak kell lennem. A mi országunkban nem szabhat határt a teljesítményünknek, hogy milyen neműnek születtünk.
Forrás: Europress
Deshauna és udvarhölgyei, Miss Hawaii és Miss Georgia

A Miss USA szépségversenyeknek jól jött egy ilyen kuriózumszámba menő esemény, miután Donald Trump milliárdos médiamogul, a Miss Universe Alapítvány addigi tulajdonosa hosszas huzavona után eladta a szervezetet (most pedig republikánus elnökjelölként uralja a címoldalakat). Az sem használt a Miss Universe-nek, amikor a 2015 decemberében tartott show-n a műsorvezető, Steve Harvey először nem a fülöp-szigeteki nyertest, hanem Miss Kolumbiát jelentette be szépségkirálynőnek.

via mashable.com, usatoday.com