10+1 kérdés Balla Eszterhez

10+1 kérdés Balla Eszterhez
Forrás: Éva Magazin / Lábady István / 2014

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A színésznő immár büszke háromgyerekes anyuka. Friss tapasztalatairól, a mindennapokról, utazásokról és a kedvenc tervezőiről kérdeztük!

1. Éva Magazin: Milyen az élet ötösben? Mi változott, hogy alakultak át a mindennapok?

BallaEszter: Nagyobb a változás, mint gondoltam! Nehezebb kimozdulni otthonról, egyelőre csak ha nagyon muszáj, akkor indulok el három gyerekkel egymagam. Mindegyik ugyanolyan intenzitással szeretné az Anyukáját, ami teljesen érthető, és próbálok ennek eleget tenni, mindhárom kis lélekre vigyázni, de ez körülbelül lehetetlen feladatnak bizonyul. Meg kell még tanulniuk várni, és segíteni a másiknak. De meg kell mondjam, a két lány fantasztikusan kedves és gyengéd Palkóval! Sokkal többet játszanak együtt, összekovácsolta őket a baba érkezése. Aztán percenként odarohannak a mózeshoz, megcirógatják és nyomnak egy puszit Palkó arcára. Nagyon édesek!

2. Második kislányod, Adél 2 éves, nem érzed azt, hogy „szétszakad” a figyelmed, most hogy megszületett a kis Pál? Adél mennyi jelenlétet igényel?

Sokat agyaltam még terhesen, hogy mi lesz Adéllal, annyira ragaszkodó természet és olyan kicsi még. Attól féltem, hogy teljesen kiborul a látványtól, hogy egy „idegen” baba van az ölemben. Ehhez képest szó szerint ugrált örömében, amikor meglátta és bár már két hónapos Pali, a szeretete felé máig nem hagyott alább. Sokkal önállóbb lett, ha valamit mégsem tud egyedül megcsinálni, pl. cipőt levenni, Emma boldogan segít. Ennek ellenére természetesen nagyon sok figyelemre van szüksége!

3. Barátaid között van nagycsaládos, szoktál tanácsot kérni vagy szeretsz saját tapasztalatból tanulni, okulni?

Több barátnőmnek van három gyereke, és rengeteg tanácsot kérek tőlük! Nagyon sokat kérdezek, ők is tőlem, nem gondolom, hogy mindig magamnak kéne kitalálnom a nehéz helyzetek megoldásait. Egyre fontosabbak számomra a barátaim és sokat segítenek!

4. Van segítséged? A férjed, Garas Dániel mennyire aktív apa?

Férjem határozottan aktív apa, amennyire ideje engedi! Elég sokat dolgozik, hiszen most csak az ő keresetéből élünk, ezért az idő nagy részében nélküle kell megoldanom az életet. De ha hazaér, le tudja tenni a munkát, és csak a családjával foglalkozik, ez a legfontosabb! Mindkét nagymama szintén részt vesz, nem is keveset, csodálom a teherbírásukat. Iszonyú sok tennivaló van a gyerekekkel, egy perc szünet nincs –ez remek kondiban tartja őket, a kicsik pedig rajonganak értük.

5. Mindig is nagyobb családra vágytál? Kapcsolatotok elején volt erről szó, hogy mit terveztek?

Az első hat-hét évben nem volt téma köztünk a gyerek. Aztán csak annyit határoztuk el, hogy legyünk család. Emma érkezése teljesen felforgatta az életünket. Biztosak voltunk benne hogy kell egy testvér. Öt évvel később amikor Adél megszületett, a szülőszobán Dani viccből megkérdezte: „Na, mikor lesz harmadik?” Őszintén szólva bennem már akkor megérett a gondolat... végül nem telt bele sok idő és itt van velünk Palkó...

6. Van olyan elfoglaltságod az anyai hivatás mellett, ami kikapcsol és feltölt?

Egyelőre nem sok időm van magammal foglalkozni... Tervezem, hogy újra sportolok, az nagyon hiányzik. Most van egy külső segítségem is, így könnyebb lesz egy-két órára elmenni itthonról. A nyáron volt a házassági évfordulónk a férjemmel, és úgy ügyeskedtem, hogy két etetés közt egy vacsorányi időre elszöktünk kettesben... jaj de jó volt! :) Amúgy reggel hat körül sokszor van hogy még mindhárom gyerek alszik. Ha akkor felkelek és meg tudom enni a reggeli müzlimet nyugiban... na, az nagy élmény!

7. Van kedvenc magyar terveződ, mennyire érdekel a divat?

Érdekel, hiszen nő vagyok! Arra pedig különösen büszkék lehetünk, hogy ennyi tehetséges magyar tervezőnk van! Szeretek változatosan öltözködni, ezértnem tudnék egy kedvencet mondani. Tomcsányi Dóri, Nanushka, USE, Nubu. mindegyik márkát más miatt szeretem. Hadd tegyem hozzá, hogy már a gyerekeinknek is találunk gyönyörű divatos magyar kéz által tervezett kreációkat. Nemsorára nyílik üzlete a Kamorkának például; amellett, hogy meseszép ruháik vannak, csak organikus textilekkel dolgoznak.

8. Hogy telt a nyár, Pál születése előtt el tudtatok utazni valahova?

Januárban Ázsiába mentünk volna akkor még csak négyen, de egy betegség miatt meghiúsult a nyaralás. Tekintettel arra, hogy valószínűleg megint évekig nem tudunk kettesben elutazni, februárban gyorsan megjártuk Izraelt. Ezek a lopott három napok hosszú ideig feltöltenek! Nyáron már ötösben belföldön maradtunk, de többször eljutottunk a Balatonra és Palkó igazán vagány, mert már három hetesen sátrazott velünk az Őrségben.

9. Most első a gyereknevelés, de tervezed, hogy a közeljövőben visszatérsz a Madách Színházba?

Valóban most nem tudom elképzelni, mikor hagyhatom otthon estére a gyerekeket. Imádom nézni, ahogy elalszanak, sokszor bent maradok a sötét szobában, gondolkodom, tervezem a jövőjüket, hallgatom a szuszogásukat... De persze szeretem a hivatásom is, ezért mindenképp visszatérek. Öt futó előadásom van a Madáchban és Szirtes Tamás számít rám, ez jó érzés. Emellett szabadúszóként időnként alkalmam nyílik más színházban is dolgozni.

10. Mióta édesanya vagy, változott a szerepekhez való viszonyod? Háromgyerekes anyaként az anyai karakterek mennyire lettek vonzóak?

Szerencsés alkatom van, a szerepeim még mindig 20–26 év közötti figurák. De már érzem hogy újabb feladatot nem vállalnék ebben a szerepkörben, kiöregedtem. Ez egyáltalán nem jelent problémát, ahogy telik az idő, egyre jobban szeretem a koromat. Az biztos, hogy amióta gyerekeim vannak, könnyebben tudok sírni színpadon és lesz miből merítenem, ha anyát kell játszanom.

Olvasd el ezt is!

10+1. A nemzetközi színjátszást, külföldi nagyprodukciókat mennyire követed figyelemmel?

A különböző hírportálokon figyelek minden hazai és nemzetközi eseményt,amennyire tőlem telik. Régen sokat jártam moziba és színházba. Ha nagyobbaklesznek a gyerekek, majd együtt megyünk a koruknak megfelelő filmre vagy darabra.Mindenevő vagyok, ugyanannyira tud szórakoztatni egy mesefilm, mint egy thriller.

Hogyan ne kapjunk idegbajt egy lakásfelújítás közepén? – 7 tapasztalat

Kollégánk épp nyakig ül a lakása felújításában, így most leírta legfőbb tippjeit, tapasztalatait, hogy mi is okuljunk belőlük.

12 egyszerű trükk, hogy mindig makulátlan legyen az outfited

Neked is mindig feltöri a sarkad az új cipő? Akkor ezt lesd meg!

8 bensőséges európai úticél, ahol zavartalanul gyógyulhatsz egy fájdalmas szakítás után

Egyik sincs túl messze, legtöbbjükhöz fapados visz és ami a legfontosabb, kiválóan alkalmasak arra, hogy megadják a löketet az újrakezdéshez.

9 gif-képregény, amely bizonyítja, hogy minden nő boszorkány

Olyan varázserővel rendelkezünk, hogy a körülöttünk élő férfiak, gyerekek, háziállatok csak pislognak.

A PMS tünetei és lehetséges kezelése – a szakértő válaszol

Mit tehetünk a PMS azaz premenstruális szindróma tünetei ellen? Dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász főorvos válaszol olvasónk kérdésére.

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Rendkívüli előfizetési ajánlat az Éva 10. születésnapja alkalmából! A fele meg egy kicsi csak a tiéd! Most 60% kedvezménnyel, 6950 Ft helyett 2780 Ft-ért rendelheted meg egy évre az Éva magazint.

Csak 2780 Ft