Kezdő modellkoromban, New Yorkban...

Kezdő modellkoromban, New Yorkban...
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A modellvilág ifjú titánjai az ügynökségek modellszállóin élnek, amelyeknek közük sincs a filmekben látottakhoz. Ha valaki lakott már lepukkant koleszban, az tudja, miről beszélek. Ahogyan azt is: mindegy, milyen a hely, ha jó a banda!

Amikor a sofőr, akit borsos áron delegált az ügynökség, kitett Manhattanben a 34. utca és a Lexington sugárút sarkán, gyors egymásutánban négyszer is sokkot kaptam. Először, amikor rájöttem, hogy az 1B-vel jelzett lakás – mily meglepő – egy végeláthatatlanul magas felhőkarcoló első emeletén van. Biztos voltam benne, hogy a felettünk tornyosuló szintek napokon belül megadják magukat és padlószőnyeggé lapítanak. (Régi fóbiám ez a magas házakkal kapcsolatban.) Másodszor, amikor szembesültem azzal a ténnyel, hogy a lakás egyetlen hálószobája a három otromba emeletes ággyal és a földön heverő matraccal inkább hasonlít egy háborús menekülttábor túlzsúfolt gyerekmegőrzőjéhez (ha van ilyen egyáltalán), mintsem egy glamúros modelltanyához. Harmadszor, amikor – gyorsan összevetve a rám meredő szőke babaarcok és a fekvőhelyek számát (hét-hét) – belém vágott a felismerés, hogy nekem itt nemhogy ágy, de még matrac se jut. Negyedszer pedig, amikor kiderült, hogy mind a hét újdonsült lakótársam a volt Szovjetunió területéről érkezett. „You sleep on the couch” – mutatott ellentmondást nem tűrő hangon a nappaliban levő, kétes tisztaságú kanapéra a Rangidős, az egyetlen, aki tudott valamicskét angolul, és aki már majdnem betöltötte a 18-at. Ezzel véget is ért köztünk a kommunikáció...

,modell történet,modellek élete new yorkban,így élnek a kezdő modellek new yorkban,a kezdő modellek élete new yorkban,

Emelem poharam
Napokig csak némán méregettük egymást. Esténként magányommal és feltörekvő könnyeimmel küszködve a kanapéról hallgattam az ebédlőből kiszűrődő zsivajt, nevetést, mulatozást, és átkoztam a sorsot, amiért én már kimaradtam az orosz nyelv rejtelmeiből, holott biztosan több hasznát venném, mint a szüleim valaha vették.

,modell történet,modellek élete new yorkban,így élnek a kezdő modellek new yorkban,a kezdő modellek élete new yorkban,

Harmadik vagy negyedik este aztán váratlanul megjelent anappali ajtajában a Rangidős: „Vodka, kell?” – és hogy még egyértelműbbé tegye a kérdést, megrázta a kezében levő, méretes üveget. Azt hiszem, ha Mr. Depptől kaptam volna meghívót saját lakatlan szigetére, annak sem örültem volna annyira, mint ennek a szűkszavú invitálásnak közös ebédlőnkbe, holott a vodkának a szagát sem bírom. De akkor és ott töményundorom a társaság utáni vágyakozásomhoz viszonyítva alulmaradt, és hezitálás nélkül megragadtam a poharat. Amikor harmadszor is elhangzott a „nazdarovje!” felkiáltás, és én még mindig álltam a lábamon, láttam, hogy végre, végre megtörik a jég! Onnantól kezdve sínen voltunk...

Mint a borsó meg a héja
Ha beszélni nem is, de káromkodni hamarosan már folyékonyan tudtam oroszul, kívülről fújtam sok-sok gyereknóta szövegét (az egyik, ha jól emlékszem, a nyulacskáról és az ő nagy titkáról szólt, a titokra sosem derült fény), és a Braty Dva című film betétdalait (a CD-t most is megvan – megkaptam ajándékba). A hozott vodka szerencsére elfogyott, és Amerikában tényleg nem szolgálnak ki kiskorúakat szeszes itallal, így az esti traccspartikhoz maradt a lájt kóla kísérőnek. Egy-két hét után a lányok már egyre jobban beszéltek angolul, és kézzel-lábbal mindenki elmesélte az életét. Mindent tudtunk egymásról, még a legeslegféltettebb titkokat is. Ha valamit nem értettünk, a Rangidős fordított. És mindent együtt csináltunk: együtt néztük meg a Szabadság-szobrot, a gödröt a World Trade Center helyén, együtt másztuk meg az Empire State Buildinget (én nem akartam, amint már mondtam, rettegek a magas házaktól, de nem volt kipofázás a sorból), együtt vertük el pillanatok alatt a keservesen összekuporgatott zsebpénzünket a hétvégi bolhapiacokon, és együtt mentünk a válogatásokra, ahol magunk között jólesően pusmogva szidtuk a konkurens ügynökségek nálunk sokkal rondább és sokkal kövérebb modelljeit.
Örültünk egymás sikereinek, és versengve hangoztattuk, hogy csak az ügynökség tehet róla, ha nem lesz mindnyájunkból szupermodell. Még a fogyókúrákat is együtt nyomtuk végig... Ha egyikünket diétára fogták (ami nem csoda, Amerikában még a levegő is hizlal), mindnyájan brokkoli- és tonhalkonzervkoszton éltünk, és árgus szemekkel vigyáztuk a fő szenvedő alany minden mozdulatát. Kellett is, mivel volt köztünk olyan elvetemült, aki tusfürdős palackba rejtette aMars szeletet (nem én voltam, becsszó). De hiába a csel, ott is megtaláltuk és azonnal elkoboztuk, hisz aki nem elég vékony, azt az ügynökség könyörtelenül hazaküldi, és mi lesz akkor a mi kis csapatunkkal?!

,modell történet,modellek élete new yorkban,így élnek a kezdő modellek new yorkban,a kezdő modellek élete new yorkban,

Persze aztán a csapatnak így is, úgy is vége lett: lejártak a vízumok. Szétszéledtünk, ki haza, ki pedig másik országba, városba, másik modellszállásra. Egyik lánnyal évekig párhuzamosan futott a karrierünk, mindig ugyanakkor voltunk ugyanazon a helyen, és ímmel-ámmal ugyan, de még most is tartjuk akapcsolatot. Van közülük olyan, akit néhány éve egy londoni gyorsétterem kiszolgálópultja mögött láttam viszont, és van, akit a múlt héten – egy híres divatmagazin címlapján. És van, akiről soha többet sehol, senkitől nem hallottam semmit.

10 tipp, hogyan étkezz egészségesebben, anélkül, hogy fel kéne borítanod az egész életedet

Nem kell drasztikus változásokban gondolkoznod! Elég betartanod egy-két alapvető elhatározást, és máris minőségibb lesz az étkezésed.

Így tisztíts hatékonyan mikrót! - 2 perces, baromi egyszerű mutatvány

Neked is meggyűlik a bajod a mikró tisztításával? Itt van ellene a tuti recept!

Akár testvérek is lehetnének! 14 sztárpár, amelynek tagjai elképesztően hasonlítanak egymásra

Gisele Bündchennek például egy barátja súgta a fülébe annak idején, hogy „találtam egy pasit, aki olyan, mint te, férfiban.” Vajon a külsejére is értette?

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

Fizess elő most egy évre! Ajándék Éva Utazót kapsz 10 Éva magazin mellé!

Csak 3950 Ft