Legjobb Mikulás programok

Legjobb Mikulás programok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nagyon trükkös ez a Mikulás, bárhol rátalál a gyerekekre és felnőttekre: barlangban, erdőben, kisvasúton, futóversenyen, állatkertben, állatkerti játszóházban... A lényeg, ezen a hétvégén se maradjatok otthon!

Fővárosi Állat- és Dísznövénykertben

December 5-én és 6-án Mikulás elektromos kisvonaton jár majd körbe az Állatkert területén, és apró ajándékokkal kedveskedik a gyermekeknek. A belépés gyerekeknek ingyenes, erről bővebben itt olvashatsz. További információért klikkelj ide!

Állatkerti játszóház

2009. december 6-án ismét lesz Mikulás ünnepség a játszóházban. Természetesen segítői is elkísérik, ott tölti az egész délutánt. Ezúttal is minden gyermeket ajándékkal vár, a manók pedig érdekes programokkal készülnek.

Részletes program:
15:00-16:00 Mikulásvárás játékokkal, kézműves programmal
16:00 Mikulás érkezése (Itt is marad velünk 19:00 óráig)
17:00-19:00 Arcfestés Mikulásvonat - Vonatozz a Mikulással
További információért klikkelj IDE!


Vonatokon
Két erdei vasúton, és a Vasúttörténti Parkban is lesz Mikulás program.

Tavaly nagyon hamar elfogytak a jegyek, a helyszínen már nem lehetett kapni, ezért érdemes telefonon vagy interneten előre foglalni!

Gyermekvasút Mikulásvonat - Vonatozz a Mikulással
Időpont: 2009. DECEMBER 5-én és 6-án

Szombaton és vasárnap ismét közlekednek mikulásvonatok a Gyermekvasúton. A mikulásvonatokon a gyerekek együtt utaznak a Mikulással és segítőivel, a krampuszokkal. Menet közben a Mikulás minden gyerekkel elbeszélget, majd megajándékoz hagyományos, édességekből és gyümölcsből összeállított mikuláscsomagokkal. Az utazás során a gyerekek a krampuszok vezetésével, közös énekléssel és játékkal várják és köszöntik a Mikulást.

Hűvösvölgy állomáson a mikulásvonat indulására várakozó, illetve az ide megérkező utasokat különböző gyermekprogramokkal várják. Az állomás előtti téren az egyik hupikék törpikével és krampuszokkal énekelhetnek, játszhatnak és táncolhatnak. A mikulásvonatokon csak előre megváltott részvételi jeggyel lehet utazni. Az egy útra szóló részvételi jegy tizennégy éven aluli gyermekek részére 1200 Ft, a tizenkét éven felüli utasok részére 1500 Ft.

A Mikulásvonat Széchenyi-hegy állomásról 9:35-kor, 10:35-kor, 12:15-kor, 13:15-kor, 14:35-kor és 15:20-kor, Hűvösvölgy állomásról 8:30-kor, 9:20-kor, 10:45-kor, 11:45-kor, 13:20-kor és 14:20-kor indul.

Jegyek korlátozott számban kaphatók, kizárólag elővételben a Broadway Jegyirodában.

Információ: Broadway Jegyiroda – 06-1-340-40-40PORT.hu Télapó Expressz indul a Vasúttörténeti Parkba
Időpont: 2009. december 4.-5.

Idén is "Mikulásruhába” öltözött gőzmozdonnyal utazhatnak kicsik és nagyok a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba, hogy ott egy felejthetetlen ünnepen vegyenek részt.
Az Orient Csarnokban Farkasházi Réka „Samunadrág” c. zenés műsorával várjuk a Télapót, aki az ünnepi díszben pompázó hajtányon érkezik, hogy minden csemetének egy mikuláscsomaggal kedveskedjen. A PORT.hu Télapó Expressz 2009. december 5-én, szombaton 09:40-kor (erre az előadásra már minden jegy elkelt!) és 12:40-kor.

Figyelem, változás!

Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy a december 4-én 15:40-kor, és december 5-én 15:40-kor induló Télapó Expressz programok elmaradnak. A jegyek érvényesek a dec. 5-én 9:40-kor és 12:40-kor induló Télapó Expressz-ekre, vagy visszaválthatóak pénztárainkban.


JEGYVÁSÁRLÁS:

PORT.hu Télapó Expressz jegyek elővételben, korlátozott számban október 26-tól válthatók gyermekeknek és felnőtteknek egységesen 1.980 Ft-os áron az alábbi jegypénztárakban (a 4 év alatti gyermeknek is kell jegyet vásárolni!):

A MÁV Nosztalgia Jegyirodában (Budapest, Nyugati pályaudvar 10-es vágány mellett. Nyitva: h-p: 8:30 – 16:30, Tel.: 06-1/ 269-5242) és a helyszínen, a Vasúttörténeti Park pénztárában (1142 Budapest, Tatai út 95. Nyitva: keddtől-vasárnapig 10:00-15:00-ig, novembertől: 10:00-15:00-ig Tel: 06-1/ 450-1497) A vasutas és nyugdíjas kedvezmények nem érvényesek!

A jegyár tartalmazza: a gőzmozdonyos nosztalgia vonatozást (korlátozott számú férőhely!) a Nyugati pályaudvar és a Vasúttörténeti Park közötti szakaszon oda-vissza ,a belépőjegyet a Vasúttörténeti Parkba, Farkasházi Réka „Samunadrág” c. műsorának megtekintését, találkozást a Mikulással, és a mikuláscsomagot.
További információért klikkelj IDE!


Állatetetős Mikulás
Segíts a Télapónak! Ajándékozd meg az állatokat az erdőben!
A Mikulás hátrahagyva megfáradt rénszarvasait december 5-én erdei vasúttal érkezik a gemenci rengetegbe, hogy az őt váró gyermekek segítségével az erdő lakóit is megajándékozza. A Gemenc Zrt. minden érdeklődő kicsit és nagyot vár Pörbölyre az Ökoturisztikai Központba, aki találkozni szeretne a piros ruhás ősz öreg apóval és kedveskedne a vadonban élő állatoknak közös ajándékkal.

A nagy fehér füstöt pöfékelő Rezét gőzmozdony által vontatott szerelvényen érkezik a Mikulás 2009. december 5-én Pörbölyre az Ökoturisztikai Központba a gyerekekhez, hogy miután gyümölcsökből és zöldségekből elkészítik az ajándékot a gemenci erdő lakóinak, közösen a kedves ősz öreg apóval meglátogassák és megajándékozzák a vadon élő állatokat.

10:00 Ajándékkészítés gyümölcsökből, zöldségekből az Ökocsiga Játszóház közreműködésével.
12:00 A Mikulás érkezése.
13:00 Ebéd.
14:30 Indulás a Mikulással az erdei vasúton a Vadmegfigyelőhöz, majd a nagyrezéti vadetetőhöz.
15:30 A Holló Együttes műsora.
További információért klikkelj IDE!


Lillafüredi kisvasúton is lesz Mikulás!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a "Diósgyőrért" Közhasznú Alapítvány 2009-ben immáron 7. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt-vel együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonatot. A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2009. november 26. (csütörtök) és december 16. (szerda) között napi 4 vonattal, összesen 84 alkalommal szállítjuk a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik. A rendezvény népszerűségének dinamikus növekedését a résztvevők száma mutatja legjobban, 2003-ban 3.901 fő, 2004-ben 6.991 fő, 2005-ben 10.041 fő, 2006-ban 14.959, 2007-ben pedig már 17.685 fő, míg 2008-ban a válság ellenére 17.525 fő utazott a Mikulásvonaton. A Mikulásvonat sikeréről a LÁEV dolgozói, miskolci középiskolák, illetve több, mint 80 intézmény és gazdálkodó szervezet valamint számos önkéntes gondoskodik.

A program nem egy hétköznapi utazást jelent a kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élményt a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világában. Minden kocsiban jelmezbe öltözött középiskolás diákok várják a gyermekeket, akik az utazás alatt - játékos formában - felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra. Miskolc - Lillafüreden, a "Mesebirodalom" kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy interaktív mesejátékba vonják be őket a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban. Idén, a korábbi évek mesejátékainak szereplői elevenednek meg ismét, új történetekkel látogatnak vissza a Mesebirodalomba, valamint a gyerekeknek lehetőségük lesz találkozni a 100 Holdas Pagony (Micimackó és barátai) lakóival is! Az egyórás játék során a gyermekek különböző mesefigurákkal találkozhatnak, játékos feladatok során segíthetnek a bajba jutottaknak. Természetesen minden gyermek megkapja a zenélő kincses ládából a várva várt Mikuláscsomagot, majd visszautaznak Miskolcra. A program időtartama utazással együtt kb. 2 óra.
További információért klikkelj IDE!


Plázában is Mikulás
Krampusz-képző a Csepel plázában

Bajban van a Mikulás! Elvesztek a krampuszok, pedig már csak egy hónap van az ajándékozásig. Segítsünk neki! Képzőművészeti foglalkozásokon, csapatépítő játékokon, vetélkedőkön és táncoktatáson is részt vehetnek a kisgyermekek, ha elmennek a Csepel Plazában indított Krampusz-képzésre.A november 14. és december 5. között zajló ingyenes program szervezői olyan felkészült, Mikulás-ügyekben jártas segítőtársakat keresnek, akik szívesen helyettesítenék a Mikulás elveszett Krampuszait és elkészítenék a közös Karácsonyfát.

A szombat délutánonként 14 órakor kezdődő Mikulás-váró foglalkozásokon a Nagy Imre ÁMK Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai segítik a kis tanoncokat, hogy a különböző feladatok megoldásával minél több matricát gyűjtsenek a Krampusz Könyvükbe. Az ügyességi és logikai játékokon kívül színjátszás, ajándékkészítés és Mikulásvár-építés is szerepel a programok közt, de a fotózás és a filmkészítés fortélyait is elsajátíthatják az érdeklődők. A képzés végén ünnepélyesen Kiskrampusszá avatatnak minden résztvevőt, a legszorgalmasabb és legeredményesebb tanoncok pedig külön jutalmat is kapnak.

Képzőművészeti, színjátékos és táncos pedagógusok Krampusz-képző hétvégeken várják a gyerekeket a Csepel Plázába.
A program 4 hétvégén, szombat délutánonként 14-től 17 óráig zajlik.


Barlangi Mikulás program lesz a Szemlő-hegyi-barlangban december 3,4,5 és 6-án.

Csoportok indulnak minden óra 30 perckor 10.30-15.30-között. A gyerekek barlanglátogatás közben találkozhatnak a Mikulással, aki kötélen
ereszkedik le hozzájuk és a gyerekeket nevükön szólítva adja át az ajándékot.
A program ára gyerekenként 1800 Ft csomaggal együtt. Felnőtt kísérők 625 Ft -os kedvezményes belépővel vehetnek részt a programon.
Időpontot előjegyezni a barlangimikulas@citromail e-mail címen lehet.
Telefonon érdeklődni a 20/2631872-számon.


Túrázz a Mikulással
Több Természetjáró Szövetség is szervez Mikulás túrákat. Nehézségi fokról érdemes előre tájékozódni!
További információért klikkelj IDE!

Fuss a Mikulással
Idén sem maradnak otthon a futó-Mikulások, ha tőlük szeretnéd átvenni a virgácsod, szedd a virgácsod!
További információért klikkelj IDE!
Így készíthetsz cuki papírkoszorút fillérekből – VIDEÓ!

Egyszerű és mutatós adventi papírkoszorú! Sokszínű, mintás dekorpapírokat találsz hozzá az Éva Advent különszámban.

Így adhatsz olyan ajándékot egy férfinak, aminek tényleg örülni fog

Vesd be ezeket a technikákat, és így talán könnyebb lesz neki ajándékot választani!

Így segíthetsz valakinek az újrakezdésben – 1. rész: a múlt elengedése

A bajban is elkél a jóbarát és a külső segítség. Még ha valaki nem is mondja.

Időutazás: városok látképe több évtizeddel ezelőtt és most

Bizonyos városokat már el sem tudnánk képzelni modern épületek, felhőkarcolók nélkül. Pedig egykor minden a földúttal kezdődött.

Angelina Jolie találkozott Justin Trudeau-val – nézd meg a filmplakátra illő fotót!

A színésznő az ENSZ különmegbízottjaként nagyon keményen felszólalt egy vancouveri konferencián a nők elleni erőszak tárgyában, a kanadai miniszterelnök pedig figyelemreméltó fényképet posztolt kettőjükről.

A férjem és én már nem szexelünk – viszont közelebb vagyunk egymáshoz, mint valaha

A szerelem és a szex nem mindig jár kéz a kézben – meséli a 37 éves Nancy. Úgy sejtjük, sok hasonló példa lehet körülöttünk is, ezért döntöttünk úgy, hogy megosztjuk ezt a történetet.

10 alkalom, amikor gyerekek túl sokat kotyogtak ki a szüleikről

Persze a legtöbb ártatlan kis félreszólás – vagy őszinteség.

4 szokás, ami meggátol benne, hogy többet tudj spórolni

Sok kicsi sokra megy, és ez sajnos a kiadásokkal is így van.

Két remek állásajánlatot is kaptál? Így dönts közöttük!

Választani is tudni kell, ha épp akad két vagy több jó ajánlat.

Ugye, milyen cukik ezek a teljesen egyforma klónozott kiskutyák?

Dél-Koreában "hozták létre" az afgán agarakat.

Gondold újra a fényfüzért! – 12 alternatív dekoráció

Nem csak a karácsonyfán mutat jól az égősor. De nem ám!

Így lehet könnyen, gyorsan, nagyon szépen ajándékot csomagolni – VIDEÓ!

Nézd meg videónkat, hogy te is ilyen szépen csomagolhasd be az ajándékodat!

Folyton elalszol a kanapén? Ezért változtass rajta! – 5 érv és 6 tipp

Hiretelen kidőlsz, aztán nyugtalanul alszol? Ez bizony nem túl jó!

Egy ausztrál házaspár elválik, ha bevezetik az országban a melegházasságot

Márpedig ez minden bizonnyal meg fog történni, miután egy felmérés során az ausztrálok többsége melegházasság-pártinak bizonyult.

10 idézet, ami még a legszűkebb látókörűeket is nyitottságra inspirálja

Addig érzem jó helyen magam, amíg képes vagyok egy dolgot több szemszögből is meglátni.

DIY gyerekkel: készüljön együtt a karácsonyfadísz!

Ezek lesznek a legkedvesebb és legegyedibb díszek a fán!

Kövess minket

Egy éves előfizetésed mellé most az Advent különszámunkat ajándékba kapod!

Csak 4590 Ft