5 koncert, ami miatt annak is érdemes kinéznie a Szigetre, aki hozzánk hasonlóan nem csak a mainstream zenékért rajong

Borítókép: 5 koncert, ami miatt annak is érdemes kinéznie a Szigetre, aki hozzánk hasonlóan nem csak a mainstream zenékért rajong Forrás: Instagram
Nézzük, mi van a Pink- és Iggy Azalea-vonalon kívül.

1. Jamie Cullum

Mikor, hol: Dan Panaitescu Nagyszínpad, 2017. augusztus 10. csütörtök, 16 óra
Milyen zenét játszik: jazz-pop
Miért érdemes meghallgatni: A rendkívül szexi, rekedtes énekhangja és az elbűvölő előadói vénája miatt. Még valami? Ja igen, meg azért is, mert a Rihanna-, Kanye- és más slágerek jazzes feldolgozásai mellett eredeti jazz standardeket és saját szerzeményeket is játszik.

2. PJ Harvey

Mikor, hol: Dan Panaitescu Nagyszínpad, 2017. augusztus 11. péntek, 19:30
Milyen zenét játszik: alternatív rock
Miért érdemes meghallgatni: Polly Jean huszonvalahány éve töretlen karrierje során először lép fel a Szigeten. Már jó ideje turnézik egyébként új lemezével, és a videófelvételeket látva, amelyek tanúsága szerint a kísérőzenészek is nagyon fontos szerepet kapnak, semmiképp se hagyjuk ki a koncertjét.

3. Bad Religion

Mikor, hol: OTP Bank Színpad by A38, 2017. augusztus 12. szombat, 22 óra
Milyen zenét játszik: punk rock
Miért érdemes meghallgatni: Ők már többedszerre csinálnak óriási bulit a Szigeten; mindenkinek kötelező, aki szereti a klasszikus, hamisítatlan punkzenét.

4. George Ezra

Mikor, hol: Dan Panaitescu Nagyszínpad, 2017. augusztus 14. hétfő, 16 óra
Milyen zenét játszik: folk rock
Miért érdemes meghallgatni: A 24 éves angol fiatalember Budapest című dalával futott be 2014-ben (noha sosem járt itt), s a felvételt azóta több mint 100 millióan néztek meg a Youtube-on. De a többi dalából is árad a visszafogott erotika, és persze az énekhangját másnap reggelig elhallgatnánk.

5. Leningrad

Mikor, hol: Világzenei Színpad, 2017. augusztus 15. kedd, 21:30
Milyen zenét játszik: ska punk
Miért érdemes meghallgatni: Mert nincs jobb ötletünk egy kiadós záróbulira, mint erre a nyers, elementáris erővel odacsapó bulizenekarra lengetni a hajunkat. Vigyázat, cirill betűk!