Nouvelle Vague: Bájos Depeche Mode-, Duran Duran-feldolgozások az A38-on

Borítókép: Nouvelle Vague: Bájos Depeche Mode-, Duran Duran-feldolgozások az A38-on Forrás: Europress
A régi slágerek újrahasznosított verziói nem mindig fülhasogató élmények. A Filmslágerek magyarul kora lejárt, helyettük olyan előadók formálják a jól ismert dallamokat saját képükre, mint Max Raabe vagy a novemberben újra Magyarországra érkező Nouvelle Vague.

A mindig izgalmas hangú énekesnőkkel kiegészülő francia duó (Marc Collin és Olivier Libaux) rendszeresen visszalátogat hozzánk, és akármelyik koncertteremben játszanak, szinte biztosra vehető a teltház.

A zenekar kis túlzással bármit eljátszik a Joy Divisontól a Depeche Mode-ig, a Cure-tól a U2-ig, a Police-tól a Sex Pistols-ig, a kultsongokat szubtilis, finom érzelmekkel töltve meg.

A Nouvelle Vague sajátos bossa novás hangzásvilága átértelmezi, új zenei élményekkel gazdagítja a százszor hallott slágereket, de nem okoznak csalódást a kevésbé ismert szerzemények sem. Garantált a könnyes szemű nosztalgia, az önfeledt tánc, és a füstös-párás koncerthangulat.

A Nouvelle Vague 2016-ban megjelent lemezét, a Ramones vagy Cocteau Twins-dalok mellett saját szerzeményeket is tartalmazó I Could be Happy-t az A38 Hajón mutatja be november 30-án. Énekesnőjük a kubai-amerikai Liset Alea lesz, aki már járt a bandával Magyarországon.

[Részletek és jegyvásárlás]