Három zenei program, amely bebalzsamozza a májusodat

Borítókép: Három zenei program, amely bebalzsamozza a májusodat
Élő zenét hallgatnál? Méghozzá olyat, amit máskor soha? Ezeket a koncerteket bátran meglátogathatod.

1. A blues unikuma: "Sir" Oliver Mally

Ilyen virtuóz zenészért a világ végére is érdemes elmenni, hát még Óbudára! Az ausztriai születésű Oliver Mally legutóbbi lemeze meglepően jó eladásokat produkált az Amazonon. Ő egy igazi utazó zenész, aki évi 130-150 koncertet ad, és nálunk is jó néhányszor fellépett már. Most egyedül, egy szál gitáron játszik, illetve a Kobuci Kertben Ripoff Raskolnikov bandájával közösen is fellép majd.

2016. május 4. szerda 19:30 Kobuci kert, Budapest(belépő: 1000 Ft)

2016. május 6. péntek 20 óra Café Chaplin, Biatorbágy

2. Közös zenélés és tiltakozás a Budapesti Fesztiválzenekarral

A Fővárosi Közgyűlés 77 százalékkal (260 millió forintról 60 millió forintra) csökkentette a zenekar támogatását. Ebből az alkalomból Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar közös zenélésre és tiltakozásra hívja a közönségét. Saját hangszert – vagy hangot adó eszközt – hozni ér!

Mikor, hol: 2016. május 7. szombat 17 óra, Vörösmarty tér, Budapest

3. Christian Scott jazzkoncertje dizájnhangszerekkel

A New Orleans-i illetőségű jazzmuzsikus nem elégszik meg a sztenderdekkel: ő új hangszerekkel, sőt, egyedi hangszerfújástechnikákkal kísérletezik és ezeket be is mutatja a színpadon. Feltalált egy új zenei stílust, amelyet "stretchmusic"-nak nevezett el.„Egy újfajta fúziót akartunk kialakítani, olyan zenét játszani, ami fittyet hány a stílusokra. Számunkra az volt a legfontosabb, hogy mindenféle dolgot összepasszintsunk: indiai rágákat a tradicionális japán zenével, vagy a salsát a trappel”– magyarázza egy interjúban.

Mikor, hol: 2016. május 7. szombat 20:30, Budapest, Trafó (belépő:2400 Ft, elővételben: 1900 Ft)