Az 5 kedvenc egészséges szakácskönyvünk

Az 5 kedvenc egészséges szakácskönyvünk
Forrás: europress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Van köztük gluténérzékenyeknek, diétázóknak és főzelékimádóknak való is.

1. Olivia Dupin: Egészségesen, gluténmentesen – Kézikönyv kezdőknek a gluténmentes diéta és életmód könnyed bevezetéséhez

,egészséges szakácskönyv,gluténmentes szakácskönyv,diétás szakácskönyv,fogyókúrás szakácskönyv,a legjobb szakácskönyvek,

A szerző maga is gluténérzékeny, ezért jól tudja, hogy egy receptgyűjtemény kevés annak, akinek egy allergia miatt kell átalakítania táplálkozási szokásait. A könyv első része ezért egy hasznos kalauz, amelyben ismerteti a glutén veszélyeit, az általa okozott tüneteket, felsorolja a kerülendő ételeket, útmutatást ad ahhoz, mire figyeljünk az iskolai menzán, az éttermekben vagy készételek vásárlásakor, és mi legyen otthon a gluténmentes kamrában. A második rész 100 receptet tartalmaz: a gusztusos ételekhez nem kellenek olyan különleges hozzávalók, amiért le kell járnunk a lábunkat vagy kajtatnunk a webáruházak kínálatát, és nem a glutént tartalmazó ételek utánzatai akarnak lenni, hanem önmagukban is értékes, tápláló alternatívák. Nemcsak gluténérzékenyeknek ajánljuk, hanem azoknak is, akik egyszerűen egészségesen szeretnének étkezni.
Synergie Publishing, 2014, 5990 Ft (Kedvezményesen is beszerezhető)

Még több infó...

2. Erin Quon – Briana Stockton: Éltető levek (Több mint 90 energetizáló, tápláló, méregtelenítő zöldség- és gyümölcslé)

Az első hozzávaló, ami a könyv mellé szükséges, egy gyümölcscentrifuga. Ezen kívül csak friss gyümölcsöket és zöldségeket kell rendszeresen beszereznünk, és a könyv segítségével akár egész nyáron át minden nap más levet próbálhatunk ki, hogy felturbózzuk vitaminbevitelünket. A szerzők négy csoportba sorolták receptjeiket: energetizáló, tápláló, méregtelenítő és egészségvédő levek között keresgélhetünk. Remek inspiráció azoknak, akik színesíteni szeretnék az étrendjüket, de akár egy tisztítókúrához is hasznos lehet.
Kossuth Kiadó, 2015, 3990 Ft (Kedvezményesen is beszerezhető)
Még több infó...


3. Dale Pinnock: Gyógyító konyha – A szakácsdoktor receptjei

,egészséges szakácskönyv,gluténmentes szakácskönyv,diétás szakácskönyv,fogyókúrás szakácskönyv,a legjobb szakácskönyvek,

A szerző, aki táplálkozástudományi szakértő, nem gyógyszereket ír fel a különböző betegségekre, hanem olyan ételeket javasol helyettük, amelyek jótékony hatással lehetnek a szervezetre. Az egyszerűen elkészíthető ételeknél feltünteti, hogy milyen panaszokra ajánlja. A receptek mellett foglalkozik azzal is, hogy a gyümölcsök, zöldségek, magvak milyen összetevőket tartalmaznak és milyen szervre lehetnek jó hatással. Végül pedig azokat a betegségeket veszi sorba, amelyeknek alakulásást befolyásolhatja az, hogy hogyan táplálkozunk. A könyv nemcsak a betegségek kezelésére, hanem megelőzésre is jól hasznosítható.
Corvina, 2014, 5990 Ft (Kedvezményesen is beszerezhető)

Még több infó...

4. Dr. Tolnai Orsolya: Érzékenyek szakácskönyve – ... avagy bevezetés a laktóz-, glutén-, és cukormentes főzés világába

,egészséges szakácskönyv,gluténmentes szakácskönyv,diétás szakácskönyv,fogyókúrás szakácskönyv,a legjobb szakácskönyvek,

Ez a könyv meggyőző bizonyíték arról, hogy nem kell lemondaniuk a gasztronómiai élményekről azoknak sem, akiknek táplálékallergiája behatárolja, hogy mit ehetnek. A balzsamecetes, vörösboros cseresznye-meggy dzsem kókuszos palacsintával, az aszalt fügés csirkemájkrém vagy a rozéban párolt őszibarack nem kimondottan azok az ételek, amelyekről az önmegtartóztatás jutna először eszünkbe, pedig a szerzőnek a címben felsorolt valamennyi összetevőről le kellett mondania – ez adta a könyv ötletét. Nem csak a tápláléallergiában szenvedőknek segít, fogyókúrázók is meríthetnek ötleteket belőle.
Perfact-Pro Kft., 2014, 4410 Ft(Kedvezményesen is beszerezhető)

Még több infó...


5. Szatmári Ferenc: Főzelékes Feri

,egészséges szakácskönyv,gluténmentes szakácskönyv,diétás szakácskönyv,fogyókúrás szakácskönyv,a legjobb szakácskönyvek,

Aki szereti a főzelékeket, de a hagyományos rántás vagy habarás visszatartja attól, hogy többet fogyasszon belőlük, az lapozza fel ezt a könyvet. A paradicsomos sültcukkini főzelék, a rukkola-pesztós karalábéfőzelék és társaik igen messze vannak attól, amit annak idején a menzán megszoktunk. A szerző, aki Feri, a főzelékes néven vezet blogot, újraértelmezi ezt az ételfajtát és új módszereket kínál a sűrítésre és a fűszerezésre.
Bookline Könyvek, 2014, 3990 Ft(Kedvezményesen is beszerezhető)

Még több infó...

15 dolog, amit SOHA többé ne csinálj a hajaddal

Itt az ideje, hogy megtanuld, mitől kell megkímélni a hajadat.

Igazi "badass" bébik, akik magasról tesznek a szabályokra

Ezek a kölykök valószínűleg még nem tudják mekkora arcok, de mégis mintha pontosan tisztában lennének vele!

Kövess minket

Előfizetés

Előfizetés

Előfizetek

15 lapszám 10 áráért! Az Éva magazin több, mint gondolnád. Ha most rendeled meg az Éva magazint, 15 lapszámot kapsz 10 áráért! Az előfizetési díj így 10 425 Ft helyett most csak 6950 Ft. Jól hangzik, igaz?

Csak 6950 Ft