Vigasztalhatatlanok a brit popsztárok a leégett londoni torony miatt – most például pár nap alatt felvettek egy jótékonysági dalt

Borítókép: Vigasztalhatatlanok a brit popsztárok a leégett londoni torony miatt – most például pár nap alatt felvettek egy jótékonysági dalt
Robbie Williams, Rita Ora, James Blunt és még több tucat művész énekli a Bridge Over Troubled Watert. Hallani a fájdalmat a hangjukban. UPDATE: közben kijött a videó is!

Június 14-én leégett a londoni Grenfell-torony, és a katasztrófában 74-en haltak meg vagy tűntek el. Az incidens az egész világot megdöbbentette, s a környéken lakó sztárok is hangot adtak kétségbeesésüknek. Azóta rengeteg adomány gyűlt össze a torony túlélő lakói és családtagjai számára. Legutóbb pedig Simon Cowell zenei producer, az X-Factor,ból a Britain's Got Talentből és más tehetségkutató műsorokból ismert médiasztár néhány nap leforgása alatt összetrombitált néhány megasztárt. Ők pedig együtt elkészítettek egy all-star feldolgozást a Simon and Garfunkel klasszikusából, a Bridge Over Troubled Water című dalból.

A dalt szerda reggel óta már játsszák is a rádiók, és olyan személyiségek énekelnek benne, mint Rita Ora, Robbie Williams, Liam Payne, James Blunt vagy Paloma Faith. Szerda este videoklipet is közzétettek, ami mi is megosztunk veletek.

Simon Cowell az artistsforgrenfell.com oldalon azt írja, hogy "több mint 50 művész adta idejét és támogatását az ügynek". Ezen az oldalon keresztül támogathatja az áldozatokat, aki teheti.

És itt a videó, ami szerda este jött ki:

Akinek van Spotify-hozzáférése, itt hallgathatja meg a dalt,

az iTunes-on pedig itt érhető el. Itt olvashatjátok el, hogy a dalszöveg melyik sorát ki énekli: